Kaip rašoma, ši instaliacija simbolizuoja sostinės paramą bendruomenei ir yra žinutė politikams, kad laikas išspręsti tokius klausimus kaip partnerystės įteisinimas.

Vilniuje savaitę vyksiančiuose „Baltic Pride“ renginiuose tikimasi sulaukti apie 10 tūkst. dalyvių.

Primename, kad Vilniuje antradienį prasideda iki savaitgalio truksiantis „Baltic Pride“ festivalis.

Jo pradžią paskelbs Vilniaus miesto gatvėmis vyksiantis „Vaivorykštės autobusas“, pranešė Nacionalinė LGBT teisių organizacija.

Juo LGBT bendruomenės atstovai aplankys „Baltic Pride“ 2022 festivalio rėmėjus ir draugus, skleis pozityvią atmosferą ir kvies dalyvauti eitynėse, teigiama pranešime.

Lietuvos gėjų lygos (LGL) vadovas Vladimiras Simonko BNS anksčiau sakė, kad visą savaitę Vilniuje vyks įvairūs LGBTIQ bendruomenės renginiai: kūrybinės dirbtuvės, diskusijos, parodos bei kitos kultūrinės ir edukacinės veiklos.

Šeštadienį šį renginių ciklą baigs eitynės „Už lygybę ir taiką“.

„Su dešimt autobusų važiuosime nuo Bernardinų sodo per Lukiškių aikštę, pasuksime į J. Tumo-Vaižganto gatvę ir judėsim iki Baltojo tilto. Čia bus įrengta didžiulė scena, kur vyks koncertas“, – pasakojo V. Simonko.

„Baltic Pride“ 2022 – tris Baltijos šalis jungiantis tarptautinis LGBT festivalis.

Vilniuje jis rengiamas penktą kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)