„Priežastys yra gilesnės. Tas priežastis Vladimiras Putinas labai aktyviai kultivuoja savo režimo išsaugojimui ir išlaikymui, politinės valdžios išsaugojimui. Bet reikia suprasti, kad Rusija net ir dabartinėse sienose išlieka imperinė. Ir tos imperinės nuotaikos ar identifikacija ji niekur nedingsta. Ji nedings ir V. Putinui dingus iš eterio“, – laidoje sakė T. Jermalavičius.

Jis laidoje „Iš esmės“ pasakojo apie iš Sankt Peterburgo „pabėgusį“ kolegą, kuris stebi Rusijos visuomenės nuotaikas.

„Ir ta karta Z, kuri labai ironiškai skamba, kalbant apie operaciją Z. Ta karta yra labai neigiamai nusiteikusi karo atžvilgiu, ypač ta dalis, kuri gyvena didžiuosiuose miestų centruose. (…) Tai yra amžiaus grupė nuo 15 iki 25 metų amžiaus, gal link 30 metų.

Bet maždaug paaugliai, jaunimas. Jie yra nusiteikę gan kategoriškai ir neigiamai šito karo atžvilgiu. Bet jie neturi politinės, administracinės įtakos. Jų skaičiai yra mažesni nei tų „baby boomers“ kartos. Kuri jau nueina nuo scenos, bet yra labai didelė V. Putino atrama.

Jie pilni tos sovietinės nostalgijos. Tai karta Z yra mažesnė ir galimybė jai pasireikšti irgi yra labai smarkiai gniaužiama“, – kalbėjo Tarptautinio gynybos ir saugumo centro Taline tyrimų vadovas.

Jis teigė, jog kalbant apie kartų pasikeitimus, vidurinioji karta yra gana konformistinė. Todėl tas, kad valdžioje užsako melodiją, pagal tą jie ir šoka, kalbėjo T. Jermalavičius.

„Tai ciniška karta, be vertybių, prisitaikanti. Ir tikrai kyla klausimas, ar nebus kokios kibirkštėlės, kuri gali visą tą imperiją sugriauti iš vidaus“, – Delfi laidoje „Iš esmės“ svarstė jis.

„Bet mūsų ilgalaikio saugumo klausimas yra susijęs su tuo – kokia trajektorija judės Rusijos režimas, visuomenė, valstybė“, – kalbėjo Tarptautinio gynybos ir saugumo centro Taline tyrimų vadovas T. Jermalavičius.

Visą Delfi laidą „Iš esmės“ žiūrėkite nuo 17 valandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)