Antradienio naktį lietūs tęsis, tik smarkiausio lietaus zona pasislinks į centrinius ir šiaurinius šalies rajonus. Vėjas bus besikeičiančios krypties, vakarinėje šalies pusėje vidutinio stiprumo, rytinėje – apysmarkis. Temperatūra darganotą naktį svyruos tarp 6–11 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną šiauriniuose rajonuose dar tikėtinas ištisinis, bet jau nesmarkus lietus, o piečiau rasis pragiedrulių, palis daugiausia trumpai, protarpiais, vietomis su perkūnija. Vėjas pasisuks iš vakarų, pietvakarių, bus apie 9–14 m/s. Aukščiausia temperatūra dieną sieks 13–18, pietiniuose rajonuose kai kur iki 20 laipsnių šilumos.

Pirmąją vasaros naktį žymesnio lietaus nenumatoma, tačiau daug kur formuosis rūkas. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas.

Temperatūra pragiedrėjus pažemės iki 4–9 laipsnių šilumos.

Birželio 1-osios dieną nestiprus pietų vėjas vėl atneš galingus lietaus debesis, vėl daugelyje rajonų prognozuojami trumpi, gana intensyvūs lietūs, kai kur griaudės perkūnija. Temperatūra bus jau kaip lietuvišką vasarą, apie 17–22 laipsnius šilumos, tik pajūryje svyruos apie 15 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį iš vakaro dar daug kur trumpai palis, kai kur dundės perkūnija. Vėliau lietaus debesys pasitrauks, nurims vėjas, todėl bus palankios sąlygos formuotis rūkui. Temperatūra naktį laikysis apie 6–11 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną iš pietvakarių prie Lietuvos priartės naujas aktyvus ciklonas. Dangus vėl niauksis. Pradedant vakariniais rajonais, vėl daug kur numatomas lietus. Pajūryje ir Žemaitijoje lis smarkiai, vietomis su perkūnija. Vėjas suksis iš pietvakarių, vakarų, sustiprės iki 7–12 m/s. Oras dieną spės sušilti iki 15–20 laipsnių šilumos, rytiniame šalies pakraštyje gali būti dar laipsniu kitu daugiau.

Penktadienį daug kur numatomi trumpi lietūs, dieną vietomis lydimi perkūnijos. Vėjas pietvakarių, vakarų, 8–13 m/s, kai kur gūsiai sieks 15–17 m/s. Temperatūra naktį svyruos tarp 6–11 laipsnių šilumos, dieną tesieks 14–19 laipsnių.

Šeštadienį Lietuva turėtų patekti į nedidelę aukštesnio slėgio sritį, todėl lietaus tikimybė sumažės, nurims vėjas. Naktis prognozuojama truputį vėsesnė, o dieną žada palepinti vasariška šiluma. Deja, sekmadienį vėl grasina grįžti lietūs ir vėsesnis oras.