Antradienį draudžiamose vietose iš Baltarusijos eiti mėgino 14 asmenų, pirmadienį – 42, sekmadienį – 7.

Į Latviją praėjusią parą bandžiusių patekti neleistinose vietose nebuvo, o Lenkijos sieną su Baltarusija neteisėtai kirsti norėjo 26 asmenys.

Ir toliau sėkmingai neteisėtų migrantų gabentojus sulaiko Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai.

Šio VSAT padalinio pareigūnams ketvirtadienį įkliuvo tris afganistaniečius gabenęs baltarusis, o penktadienį sučiupti dar du nelegalų vežėjai.

Kalvarijos savivaldybės ribose Lietuvos pilietis taksi automobiliu į Lenkiją bandė išgabenti irakietį, o ten pat pasieniečių sustabdytas lengvojo automobilio vairuotojas gruzinas vežė net penkis, pirminiais duomenimis, Irako piliečius. Transporto priemonė pažymėta lenkiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Abiem atvejais dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną pradėti ikiteisminiai tyrimai. Lietuvis taksi vairuotojas po apklausos paleistas, o gruzinas atsidūrė areštinėje. Sulaikyti užsieniečiai laikinai apgyvendinti VSAT objektuose. Jų atvykimo ir buvimo Lietuvoje aplinkybės nustatinėjamos.

Profesionaliai migrantų krizės metu veikiantys bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelnę pasieniečiai iš viso šiemet neįsileido 1788 iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusių patekti perėjūnų. Susiruošusiųjų šiemet iš Baltarusijos draudžiamose vietose kirsti sieną į Latviją yra 2633. Neįleistųjų į Lenkiją skaičius yra 5047 (be penktadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją