„Mūsų frakcijos šitas klausimas visiškai neskaldo. Netgi sutarėme, kad nekalbame nei prieš vieną, mes neklausinėjame vieni kitų. Tiek vieną, tiek kitą projektą teiks mūsų frakcijos atstovai. Mes esame sutarę nesutarti dėl šito klausimo ir mūsų frakcijos tai tikrai neskaldo",- ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė P. Saudargas.

Jis prognozuoja, kad dauguma krikščionių demokratų nepalaikys Civilinės sąjungos įstatymo projekto, tačiau balsavimo rezultatas, anot politiko, matysis tik Seimo salėje.

P. Saudargas nepritaria Civilinės sąjungos įstatymo projektui, nes jis, jo nuomone, didele dalimi sutampa su santuokos apibrėžimu.

„Mes žinome Europoje teismų praktiką, kur teismas bet kurios instancijos ir Europos žmogaus teisių teismas žiūri į įstatymo turinį. Jeigu savo turiniu tai yra santuokos analogas, tai pradedamos procedūros, kad nebūtų diskriminacijos vienas kito atžvilgiu, tai yra tų sąjungų, tų darinių, kaip mes juos bepavadinsime. Tokiu būdu teisinė sistema pati priverčia tą valstybę vienodai traktuoti', - sakė politikas.

Jo nuomone, homoseksualų santuokos su įvaikinimu tai yra tik tai ateities ir laiko klausimas įvedus civilinę sąjungą.

P. Saudargo teigimu, į Civilinį kodeksą įtraukus "artimo ryšio" sąvoką, būtų sudaryta teisinė aplinka tiek vienalytėms poroms, tiek ir apskritai kartu gyvenantiems asmenims, pvz. turintiems globos, išlaikymo santykius, kartu gyvenantiems senoliams, broliams ir seserims.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją