Ministro teigimu, bet kokie nuolaidžiavimai agresorei keltų riziką pakartoti istoriją, kada dėl Vakarų valstybių nuolaidžiavimo agresiją prieš kaimynes vykdžiusiai nacistinei Vokietijai, kilo pasaulinis karas.

„Mes negalime įbristi į 1938 metus kai Čekoslovakija buvo išprievartauta atiduoti dalį savo teritorijos agresoriui mainais, kad nebūtų karo. Tai tokie siūlymai labai primena būtent tokią situaciją. Ir galiausiai vis tiek karas buvo“, – „Žinių radijui“ sakė A. Anušauskas.

Todėl, jo teigimu, siekiant, kad istorija nepasikartotų reikėtų ne tik vengti tokių pasiūlymų, kokius pastaruoju metu pateikė buvęs JAV valstybės sekretorius Henry Kissingeris, bet ir surinkti politikų, vis dar diplomatiniais tikslais skambinančių Vladimirui Putinui, telefonus.

„Kol mes neatsidūrėme tokioje situacijoje, kad atsikandęs vienos valstybės gabalo agresorius vėl sustiprėja ir nukreipia dėmesį į kitas valstybes, kurios jau ginamos NATO skėčio, tai, aš manau, kad reikia vengti tokių pasiūlymų, o galbūt iš kai kurių politikų apskritai surinkti telefonus ir neleisti jiems skambinti Putinui. Tie skambučiai šio agresoriaus ambicijas tik sustiprina“, – sakė A. Anušauskas.

Buvęs JAV valstybės sekretorius Henry`is Kissingeris mano, kad Ukraina turi sėsti prie derybų stalo su Rusija, net jei iš jos bus pareikalauta nuolaidų. H. Kissingeris ėjo JAV valstybės sekretoriaus pareigas 1973-1977 metais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją