Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, Lietuvos prokuratūros, policijos, kriminalistinių tyrimų centro ir teismo medicinos tarnybos atstovai su Ukrainos pareigūnais keliavo į įvykių vietas, dalyvavo ekshumuojant žuvusiuosius, fiksuojant sugriautus daugiabučius, maldos namus, remonto dirbtuves ir kitus civilius objektus.

Lietuvos pareigūnai taip pat apžiūrinėjo sprogimų vietas, paliktą karinę techniką, nesprogusias aviacines bombas ir kitus sprogmenis, padėjo nustatant nukentėjusius asmenis, įvykių liudytojus, dalyvavo jų apklausose.

Anot grupei vadovavusio prokuroro, kurio pavardė neskelbiama, fiksuodami karo nusikaltimus Ukrainos teisėsaugos pareigūnai naudoja modernią įrangą, tačiau jos, kaip ir žmogiškųjų išteklių, labai trūksta dėl įvykdytų nusikaltimų kiekio ir mastų.

Jo teigimu, kiekvienas perduotas dronas, kamera, kietasis diskas ar kita tyrimo veiksmams atlikti būtina įranga yra priimama su padėka ir nedelsiant pradedama naudoti.

Pranešime sakoma, kad ukrainiečiams ne ką mažiau svarbus moralinis palaikymas, solidarumas, kurį išsako tiek atskiri žmonės, tiek valstybės.

Šiuo metu pradėtą darbą Ukrainoje tęsia antroji Lietuvos pareigūnų grupė.

Lietuvos generalinė prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl Ukrainoje vykdomos agresijos, karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmogiškumui. Sudaryta Lietuvoje veikianti darbo grupė iš 40 prokurorų, policijos bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnų bei tyrimo grupė dirbti Ukrainoje, kuri rotuojama.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją