Savo ruožtu „valstietis“ Jonas Jarutis trečiadienį vykusio Seimo valdybos posėdžio metu jau skundėsi ukrainiečiais. Šie, pasak „valstiečio“, trukdo parlamentarams atlikti kai kuriuos namų ruošos darbus.

„Kaip čia šiek tiek delikačiau pasakyti. Mes priėmėme keliasdešimt ukrainiečių į Seimo viešbutį, bet... Gaunu aš tokių pastebėjimų ir nusiskundimų dėl bendros tvarkos. Ukrainiečiai ne visai jos laikosi ir mūsų rūsyje, kur yra skalbykla, tai ten tam tikros patalpos yra prikabinėtos paprašymų ir nurodymų rusų kalba kaip elgtis.

Tvarkingumo iš tų žmonių, kurie gyvena ir kurie trukdo mūsų pačių gyventojų veiklą, šiek tiek trūksta“, – Seimo valdyboje, kur paprastai sprendžiami svarbūs klausimai, guodėsi „valstietis“.

„Išsiskalbti nei kažką kitą pasidėti neįmanoma“, – akcentavo parlamentaras.

Visgi problemų, su kuriomis susidūrė „valstietis“ prie skalbyklės, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen nesureikšmino.

„Aš manyčiau, kad tikrai ne Seimo valdybos klausimas tokius buitinius dalykus aptarti“, – į valdybai priklausančio J. Jaručio atviravimą atsakė Seimo vadovė.

„Atsiprašau, pirmininke, tiesiog kai kalbame apie kolegą Matijošaitį ir tai, ką jis daro... Tai yra ir iš kitos pusės nusiskundimų“, – tęsė „valstietis“.

Praėjusią savaitę Laisvės frakcijos narys M. Matijošaitis sulaukė priekaištų dėl naktimis čia rengiamų vakarėlių. Mišrios Seimo grupės narys Mindaugas Puidokas apkaltino politiką „orgijomis“ ir keliamu triukšmu. Tuo esą skundžiasi greta M. Matijošaičio parlamento viešbutyje apgyvendinti ukrainiečiai. M. Puidokas paprašė Seimo valdybos įvertinti „laisviečio“ elgesį.

Bet šio prašymo valdyba nesiėmė narplioti.

„Kaip supratau iš žiniasklaidos, Seimo narys Matijošaitis išsiaiškino viską su ukrainiečiais ir užbaigė ginčą taikiai, ir tos problemos nebėra. Manau, kad tai yra gerokai sureikšminta“, – Seimo valdyboje sakė Jurgis Razma ir pažymėjo, kad į skundą sureaguos Seimo kancleris.

Seimas kovo 24 d. priėmė Seimo statuto pakeitimus, kuriais nusprendė sudaryti galimybę laisvas gyvenamąsias patalpas Seimo viešbutyje panaudoti teikiant pagalbą nuo karo nukentėjusiems asmenims. Seimo viešbutyje šiuo metu gyvena daugiau nei pusšimtis nuo Rusijos sukelto karo Ukrainoje nukentėjusių asmenų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją