„Užtikriname būtinąją pagalbą nuo karo pabėgusiems žmonėms: apgyvendiname, pasirūpiname maistu, pasiūlome darbus jiems ir ugdymo įstaigas vaikams. Siekiant užtikrinti orią ir tikslingą pagalbą, buvo nuspręsta skirti ne vienodus higienos paketus, o leisti ukrainiečiams patiems išsirinkti, kas jiems šiuo metu būtiniausia“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Ukrainiečiams jau išdalinta daugiau nei 10 tūkst. prekybos centrų kortelių, dar bus išdalinta beveik 15 tūkst. kortelių. Kortelės dalijamos visose šalies savivaldybėse. 20 eurų vertės kortelės įsigytos „Maxima“ (15 000 vnt.) ir „Iki“ (15 000 vnt.) parduotuvėse, o po 2 250 vienetų šie prekybos centrai skyrė kaip paramą – padovanojo.

„Jau tris mėnesius Lietuvos Raudonojo Kryžiaus darbuotojai ir savanoriai kiekvieną dieną padeda nuo karo į Lietuvą bėgantiems ukrainiečiams. Kartu su institucijomis ir kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis nuolatos ieškome būdų, kaip palengvinti jų kasdienybę, kadangi asmens higienos priemonės yra būtinos tiek mažam, tiek suaugusiems, džiaugiamės, kad galėsime suteikti galimybę įsigyti tų priemonių, kurių labiausiai reikia“, – Lietuvos Raudonojo Kryžiaus vadovė Kristina Meidė.

Džiaugiamės, kad bendradarbiaudami su ministerija galime tęsti pagalbą karo pabėgėliams iš Ukrainos. Lėšas, gautas humanitarinei pagalbai, skiriame kortelių įsigijimui, bendradarbiaujame su „Maxima“ ir „IKI“ centrais. Specialios kortelės padeda žmonėms įsigyti reikalingiausių priemonių bei prekių gyvenimo pradžiai Lietuvoje.

Dar daugiau – bendradarbiavimas dėl kortelių padeda kurti glaudesnį ryšį tarp nevyriausybinių organizacijų ir karo pabėgėlių“, – sako Maltos ordino l. e. p. generalinis sekretorius Edvinas Regelskis.

Lietuvos savivaldybėse įsikūrusiems ukrainiečiams pagalbą teikia Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos, Lietuvos Carito, Maltos ordino pagalbos tarnybos, organizacijos „Gelbėkit vaikus“ mobiliosios komandos. Šių komandų savanoriai pagelbsti, jei reikia būtiniausių paslaugų ar daiktų, pagalbos ieškant darbo, surandant vaikams ugdymo įstaigas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją