Sutartis pasirašyta tarp keturių aukštųjų mokyklų – Lietuvos sveikatos mokslų (LSMU), Kauno technologijos (KTU), Lietuvos sporto (LSU) ir Vytauto Didžiojo (VDU) universitetų.

Pasak Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektoriaus Rimanto Benečio, pasauliniai pokyčiai iš jaunosios kartos reikalauja ne tik plataus akiračio, profesinių žinių, bet ir „kritinio mąstymo, atsakingumo, gebėjimo spręsti sudėtingas problemas, mokytis visą gyvenimą, gebėti bendradarbiauti“.

„Tad prisimenant savo šaknis, šiandien sujungti Kauno mieste veikiančių universitetų akademines, mokslines pajėgas, ugdyti stiprią, išprususią jaunų specialistų kartą mums yra ir garbė, ir priedermė“, – sakė R. Benetis.

Kaip skelbiama, šiuo žingsniu siekiama spartinti mokslo ir naujų technologijų sklaidą visuomenėje, stiprinti miesto akademinę bendruomenę ir Kauno kaip tarptautinio studentų miesto įvaizdį.

Universitetai keisis mokslo ir technologine informacija, kartu rengs ir įgyvendins mokslo tyrimų ir kitų sričių projektus, drauge kurs mokslinę produkciją, dalyvaus mokslo ir kituose renginiuose.

LSMU teigimu, susitarimu numatyta tarpuniversitetinių studijų dalykų forma leis jaunimui laisvai rinktis dominančius dalykus ir kituose Kauno universitetuose, net jei tos disciplinos tiesiogiai nesusijusios su studijų programa.

Pirmuosius pasirenkamuosius tarpuniversitetinius dalykus studentai galės pasirinkti jau šio semestro pabaigoje ir juos studijuoti nuo rudens semestro.

Taip pat numatyta sukurti jungtinį studijų modulį, skirtą miesto, regiono iššūkiams spręsti, veiklas ir iniciatyvas viešinti visuomenei.

Kaune veikiantys universitetai bendradarbiauja jau ne vienerius metus. Veikia gabių mokinių ugdymo programa, KTU, LSMU, VDU ir Lietuvos energetikos instituto jungtinių mokslininkų grupių finansavimo projektai.

Pastaroji bendradarbiavimo sutartis aprėpia visų Kauno miesto universitetų bendras veiklas studijų, mokslo projektų, viešosios komunikacijos srityse.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją