Pasak ekspertų, mūšiai šiaurės rytiniame Charkivo krypties ruože intensyvėja, abi pusės imasi agresyvesnių veiksmų.

Saugodami Vovčanską ir siekdami atstumti ukrainiečius į pietvakarius, rusai jau keletą dienų puola Ternovą ir Rubižnę.

„Atrodo, vakar jie ne tik įžengė į šiuos kaimus, bet ir juose įsitvirtino. Tačiau ukrainiečiai ieško kitų būdų spausti Vovčanską. Prie Staryi Saltivo persikėlė per Doneco upę ir įžengė į Zaričnę, esančią apie 20-25 km į pietus nuo Vovčansko“, – rato jie.

Karybos žinovai įsitikinę, kad jei ukrainiečiams pavyks išlaikyti, sutvirtinti ir išplėsti kontratakos ašį šioje upės pusėje, rusų laimėjimai Ternovoje ir Rubižnėje neteks prasmės, o grėsmė Vovčanskui tik padidės.

Iziume rusai ir toliau vykdo chaotiškas puolamąsias operacijas – šį kartą itin intensyviai atakuotas pietvakarinis ruožas.

„Orkai ir vėl nieko nepešė“, – konstatuoja jie.

Karas Ukrainoje

Tuo metu Limane abi pusės vykdo pajėgų pergrupavimą, vyksta intensyvios artilerijos dvikovos.

Ukrainiečiai ir toliau gina Severodonecką ir jo apylinkes, okupantai beatodairiškai puola iš šiaurės, šiaurės rytų ir pietų.

„Kol kas visos atakos atmuštos. Kaip ir minėjome anksčiau, tokios agresoriaus pastangos turi aiškų tikslą – mūšiu sukaustyti gynyboje esančias ukrainiečių pajėgas ir neleisti joms reaguoti į besikeičiančią situaciją kituose sektoriuose“, – teigia jie.

Agresorius koncentruoja pastangas siekdamas perkirsti kelią Bakhmutas – Lisičianskas.

„Locked N’ Loaded“ teigimu, į šiaurės vakarus nuo Popasnos agresorius sugebėjo užtvirtinti taktinę sėkmę prie Volodymyrivkos ir Vasylivkos bei toliau turi galimybę netiesiogine ugnimi – minosvaidžių, ir net galbūt tolimesnio nuotolio tiesiogine ugnimi, pavyzdžiui, tankų apšaudyti kelią.

Karas Ukrainoje. Gegužės 21-oji

„Ukrainiečiams orkų iš šių pozicijų išmušti nepavyko. Tiesa, toliau pasistūmėti agresoriui nesiseka, minėtą kelią kontroliuoja ukrainiečių manevriniai vienetai“, – teigia jie.

Nors agresoriui centre pavyko kiek pasistūmėti į šiaurę nuo Avdijivkos, panašu, kad kelias Doneckas – Kostiantynivka toliau lieka ukrainiečių rankose.

Zaporožės kryptyje ir toliau manevriniais vienetais, artilerija ir aviacija intensyviai atakuojamas Marijinkos gynybos ruožas iš pietų (Novomykhailivka) ir šiaurės (Krasnohorivka).

„Tikėdamiesi čia sėkmės orkai siekia palengvinti Avdijivkos ruožą šturmuojančių savo vienetų dalią ir nuo Marijinkos apeiti Avdijivką iš pietų. Ukrainiečiai ir vėl apsigynė. Stebėsime situaciją toliau“, – rašo ekspertai.

„Locked N’ Loaded“ pažymi, kad rusų taktinio lygmens vadams dažnai pritrūksta kūrybiškumo ir laisvės patiems vertinti taktinę situacija vietoje.

„Neretai jie bando pramušti tą pačią gynybos linijos vietą, per daug negalvodami ir praranda daug technikos, gyvosios jėgos“, – teigia jie.

Taip pat ekspertai pabrėžia, kad agresoriaus pajėgose ne kartą sušlubavo tikėjimas vieni kitais, tiek tarp atskirų vienetų, pavyzdžiui, buriatams susišaudžius su „kadyrovcais“, tiek tarp rusų karių ir karininkų, pavyzdžiui, kariams suvažinėjus brigados vadą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją