Liberalų sąjūdžio suvažiavime surengtoje diskusijoje apie 2023 metų savivaldos rinkimus partijos nariai buvo klausiami apie politinės korupcijos bylą – kaip Liberalų sąjūdis save pozicionuos rinkimuose „MG Grupės“ bylos kontekste.

Šioje byloje Liberalų sąjūdis, kaip ir kiti kaltinamieji, buvo išteisintas, tačiau pirmosios instancijos teismo sprendimą Generalinė prokuratūra apskundė.

„Kalbėsim tada, kai bus galutinis, neskundžiamas sprendimas. O šiandien kalbėti apie tai bet kuriam politikui yra tabu, gerbiantiems Konstituciją“, – aiškino Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius.

Jis pabrėžė gerbiantis teismo sprendimą.

Klausimų esą nebesulaukia

„Liberalai dažnai yra siejami su Klaipėda. Apie tai, ką jūs kalbate, jau ir paskutiniuose Seimo rinkimuose mums šito klausimo praktiškai nebeuždavinėja“, – diskusijoje tikino Klaipėdos liberalas Saulius Budinas.

Jo teigimu, klausimų apie bylą partijos atstovai esą nesulaukė ir po teismo sprendimo.

„Galutinių sprendimų dar nėra, mes visi žinome, kas yra įstatymas, jeigu imti Lietuvos pavyzdį, mes turėjome daug skambių bylų, kurios, buvo daug atvejų, kai pavirto į nieką. Jei žiūrėtume į perspektyvą, reikėtų visiems įsisamoninti, kad žmogus kol nenuteistas, yra nekaltas“, – kalbėjo jis.

Seimo narė Edita Rudelienė aiškino, kad per visą šį laiką įvyko labai daug pasikeitimų, partijoje užaugo nauji lyderiai.

„Tie, kurie liko žmonės, jie tiki ir dabartiniais jos vadovais ir pasitiki jais. Pasikeitė politikų karta, žmonės, kurie atstovauja partijai, imant Viktoriją Čmilytę-Nielsen, kaip ji gali sietis su praeitimi? Šiai dienai esame visiškai atsinaujinę, atnaujinome vizualinį identitetą, esame pasiruošę eiti į rinkimus ir tas prikaišiojimas, ieškant prie ko prisikabinti, jis visą laiką bus, bet mes esame kaip niekad išsigryninę ir stiprūs“, – aiškino E. Rudelienė.

Kaminskas: procesai ne mūsų rankose

Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas diskusijoje teigė, jog tikisi, kad žmogus, kuris padarė pažeidimą pagal Baudžiamąjį kodeksą, bus nubaustas.

„Nei teismas, nei esantys čia žmonės, nei visuomenė nepatikėjo pasakėlėmis iš rūsio apie paskolas ir panašiai. Niekas tuo nepatikėjo, liberalai tuo nepatikėjo – nei vienas nepatikėjo. Bet kitas klausimas, tai kur yra procese padarytos klaidos, kad turime tai, ką turime: dar didesnį neteisingumo jausmą, kuris yra esminė emocija, pojūtis, kai tu gyveni bendruomenėje“, – sakė jis.

Meras teigė, kad į klausimą apie šią bylą liberalai taip turės ir atsakyti, kad procesai ne jų rankose.