Rytą pirmieji lietaus debesys pasieks pietvakarinius rajonus, vėliau jie išplis į visą šalį. Vietomis, didesnė tikimybė Marijampolės, Alytaus, Vilniaus ir Utenos apskrityse, prilis gausiai. Kai kur gali sugriaudėti ir perkūnija. Pūs stiprokas vakarų, šiaurės vakarų vėjas, pietinėje Lietuvos dalyje kai kur gūsiai pasieks 15-20 m/s. Diena numatoma ne tik debesuota ir drėgna, bet ir vėsi, aukščiausia temperatūra sieks 9-14, vietomis rytiniame pakraštyje, iki atkeliaujant lietui, gali sušilti iki 15-16 laipsnių.

Sekmadienio naktį žemo slėgio sūkurys po truputį tols nuo Lietuvos. Lietaus kiekiai bus mažesni, bet jo klius beveik visur, sodriausiai lis šiaurės rytiniuose rajonuose. Šiaurės vakarų, šiaurės vėjo gūsiai kai kur vis dar sustiprės iki 15 m/s. Temperatūra naktį kris iki 5-10 laipsnių.

Sekmadienio dieną trumpai palis jau tik vietomis, didžiausia tikimybė pietiniuose ir pietvakariniuose rajonuose. Lietus bus trumpalaikis ir daugiausia negausus. Vėjas aprims. Termometrai rodys 12-17 laipsnių šilumos.

Pirmadienį situacija dar labiau gerės, ties mūsų šalimi trumpam įsitvirtins anticiklonas, kuris lems sausus orus. Tačiau prasisklaidžius debesims naktį kai kur dirvos paviršiuje didės šalnų tikimybę. Dieną nudžiugins 14-19 laipsnių šiluma.