Liberalų sąjūdžio narius atvyko pasveikinti tik Laisvės partijos pirmininkė, konservatorių atstovai koalicijos partnerių suvažiavime nepasirodė.

Apie tai žurnalistų paklausta V. Čmilytė-Nielsen sakė, kad šis suvažiavimas yra „eilinis“.

„Labai džiaugiuosi, kad buvo daug video sveikinimų iš kolegų iš ALDE, mums ypač brangus kolegos iš Ukrainos sveikinimas, kuris buvo nufilmuotas prie tanko. Tai džiaugiuosi visais sveikinimais ir tai – nieko nereiškia. Sveikinimais visais džiaugiuosi, o mūsų suvažiavimą, aš tikiu, kad kolegos ir oponentai stebi nuotoliniu būdu“, – atsakė ji.

„Vilniaus Grand Resort“ vykstančiame renginyje liberalai patvirtino naują partijos logotipą – juo tapo stilizuota raidė „L“, liberalai nusprendė likti prie oranžinės spalvos. Anot partijos, simbolis vaizduoja veiklų, žinantį atsakymą ir norintį imtis iniciatyvos žmogų – žmogų, keliantį ranką.

„Tai reiškia, kad partija keičiasi, mes matome pokytį per naujus lyderius, žmones, kurie jungiasi prie Liberalų sąjūdžio, ir natūralu, kad ateina laikas keisti ir simbolius. Ir šiandien yra ta diena, kurios mūsų bendruomenė labai laukė: pakeistas senasis simbolis, turime naują, švarų, gražų optimistinį, žvelgiantį į priekį. Manau, kad jis labai gerai atspindi mūsų dabartinę bendruomenę“, – žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Čmilytė-Nielsen: dabar yra mūsų laikas

Sveikindama kolegas partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sakė, kad pastarųjų kelių mėnesių ir net metų politinė kasdienybė yra tarsi atrakcionų kalneliai, kai įsisukus į sūkurį ir tenka ieškoti problemų sprendimų.

„Nežiūrint į sudėtingą situaciją, procesų užsukta daug ir darbų padaryta daug“, – kolegoms kalbėjo ji.

Partijos pirmininkė teigė, kad dabar yra toks laikas partijai, kai nebegalima sakyti, jog „padarytume geriau“, nes tenka imti ir daryti – partija yra valdančiojoje koalicijoje tokiu metu, kokio dar nėra buvę. Pasak politikės, dabar tenka nuolat dalyvauti derybose, nuolat stebėti, o, esant reikalui, aktyviai įsikišti, kad pirminiai liberalų sumanymai nepatirtų esminių iškraipymų.

Visa tai, pasak politikės, esant aplinkybėms, kurių dar nėra buvę. Anot jos, gyvenimo, koks, buvo, jau nebebus.

„Turime prisitaikyti gyventi pokyčiuose. – kalbėjo ji. – (...) Liberalai puikiai suvokia, kad bet kokia sistema, kiek ji yra gyva, gali ir privalo keistis. Esame atviri naujovėms, pasaulis keičiasi ir mes keičiamės kartu su juo – dabar yra mūsų laikas, tai turi suprasti visi – nuo Seimo, frakcijų, ministerijų iki paprastų partijos narių“.

Anot politikės, po šios kadencijos viskas bus labai pakitę: kas buvo aktualu vakar, bus nebeaktualu rytoj.

„Turime suspėti į šį jau judantį traukinį. Mes, Liberalų sąjūdis, keistis jau pradėjome anksčiau, šis procesas suintensyvėjo jau keletą metų. Esame jau kitokie, mūsų bendruomenė kita, daug naujų veidų skyriuose. Mes keičiamės, nes ateina nauji žmonės bet ir nauji žmonės ateina dėl to, kad keičiamės. Jie patys sako, kad juos tai motyvuoja. Pasitraukiantieji - taip, yra ir tokių, nebėra problema, tai natūralus procesas, natūrali gyvo organizmo kaita“, – tikino ji.

V. Čmilytės-Nielsen teigimu, partija turi patikimą simpatikų bazę.

„Mūsų reputacija atspari kartais mums primetamiems įvaizdžiams“, – aiškino ji.

Armonaitė: išlaikykime ir šį egzaminą

Koalicijos partnerius pasveikinusi Laisvės partijos pirmininkė A. Armonaitė Liberalų sąjūdžio prašė palaikymo Cilivinės sąjungos įstatymui.

„Kartu koalicija atstovėjome populizmo bangą. Tiek man, tiek Viktorijai prie Seimo buvo pastatytų kartuvių, visko matėme. Atlaikėm, atlaikėm. Turėjome „Ryanair“ nuimtą lėktuvą, atlaikėm. Turėjom paleistą žmones įkaitais laikiusio diktatoriaus Lukašenkos migracijos krizę – atlaikėm. Viską atlaikėm. Ir yra dar vienas egzaminas, kurį mes turime kartu išlaikyti ir dėl to esu čia. Yra Civilinės sąjungos projektas, kuriam labai labai prašau palaikymo – visų jūsų. narių, skyrių, merų, Seimo narių – visų. Išlaikykime šį egzaminą, turėjome daugybę egzaminų kartu, tikrai galime išlaikyti ir šitą, kad tos idėjos dėl kurių Ukraina šiandien kovoja, kad jos būtų įgyvendinamos ir čia, Lietuvoje. Ačiū tau labai, Viktorija už tai, ką tu darai, už draugystę. Išlaikėm daug egzaminų išlaikykime ir šį“, – kalbėjo ji.

Liberalų sąjūdžio pirmininkės pirmoji pavaduotoja Edita Rudelienė kolegoms kalbėjo, kad partija nebijo nepopuliarių sprendimų, o jos gretos vis plečiasi.

„Prie partijos jungiasi vis daugiau narių, partija nuolat keičiasi ir atsinaujina, pristato savo naują veidą“, – sakė ji.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, dauguma Liberalų sąjūdžio frakcijos šį projektą palaikys, kaip parėmė ir praėjusį kartą teiktą Partnerystės įstatymo projektą. Tačiau už visus ji garantuoti negalėjo, sakydama, kad prievartos partijoje nėra ir negali būti.

„Tai priklausys nuo kolegų, kurie praėjusį kartą balsavo kitaip. Pagal vado komandą niekas nebalsuoja Liberalų sąjūdyje“, – sakė ji.

Su skandalinga byla nesieja

Sausio viduryje partija užpatentavo prekinį ženklą „Liberalų sąjūdis“ ir visiškai naują logotipą, kuris su šiuo metu partijos naudojamu logotipu susijęs tik tiek, jog jame taip pat dominuoja oranžinė ir juoda spalvos.

Partijos atstovai teigia, kad noras atsinaujinti – pasikeisti logotipą, nėra susijęs su politinės korupcijos byla.

„Tikrai tai nėra siejama. Kalbėjome seniai, kad niekam nesuprantamas tas mūsų senasis ženklas, jis atsirado 2006 metais, steigiamojo suvažiavimo išvakarėse (…) Tai tikrai nesisieja, Liberalų sąjūdis nėra reorganizuojamas – jis lieka tas pats. Laikas nuo laiko tiek versle, tiek visur kitur prekių ženklai keičiami“, – anksčiau Delfi yra sakęs partijos atsakingasis sekretorius Dainius Petravičius.

Balandį Liberalų sąjūdis, kaip ir visi kiti kaltinamieji, politinės korupcijos byloje buvo išteisinti, tačiau Generalinė prokuratūra pirmosios instancijos teismo sprendimą apskundė.

V. Čmilytei-Nielsen, parašiusiai, kad tokio teismo sprendimo ir tikėjosi, vėliau teko teisintis, kad taip ji įvertino tik tą teismo sprendimo dalį, kuri yra susijusi su Liberalų sąjūdžio partijos išteisinimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)