Delegacijoje – Seimo vicepirmininkas Jonas Jarutis, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, Užsienio reikalų komiteto narys Žygimantas Pavilionis ir Ateities komiteto pirmininko pavaduotojas Lukas Savickas.

„Vizito tikslas – aptarti su JAV Kongreso senatoriais ir Atstovų Rūmų nariais Lietuvos apginamumo klausimus, pasiruošimą NATO viršūnių susitikimui ir telkti pagalbą Ukrainai“, – rašoma pranešime.

Pirmąją vizito dieną su Kongreso nariais diskutuota apie JAV kovinių pajėgumų Lietuvoje stiprinimą, delegacija taip pat susitiko su JAV senatoriais, Valstybės departamento pareigūnais.

Seimo nariai dalyvavo ir Vokietijos Maršalo fondo suorganizuotoje diskusijoje apie saugumą ir susitiko su Nacionaliniu paramos demokratijai fondo atstovais.

JAV Kongreso nariai pakviesti atvykti į Lietuvą į liepos mėnesį Seime organizuojamą konferenciją, skirtą Lietuvos ir JAV diplomatinių santykių 100-mečiui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)