„Kolegos, kreipiuosi į jus dėl skandalingo Laisvės partijos frakcijos nario Mariaus Matijošaičio elgesio ir nuolatinių keliamų orgijų Seimo viešbučio bute“, – taip sakė Mindaugas Puidokas.

Puidoko bute šiuo metu gyvena 4 ukrainiečių šeima. Jie, pasak parlamentaro, dirba, todėl poilsis jiems labai svarbus. O Matijošaitis, gyvenantis aukštu žemiau, neva neleidžia jiems išsimiegoti. Pasak jo, Matijošaičio bute iki paryčių skamba itin garsi muzika, girdisi triukšmas, dundėjimas, žmonių šauksmai, netgi klyksmai.

„Kantrybės taurę perpildė, kai ukrainiečių šeima, gyvenanti virš jo, naktį atėjo dar kartą prašyti, kad nebūtų triukšmaujama ir leidžiama ilsėtis, jiems buvo pagrasinta, kad jie per savaitę bus iškeldinti iš Seimo viešbučio buto, man nuoširdžiai gėda, nes tai žemina visų mūsų Seimo narių, kaip institucijos autoritetą toks elgesys“, – sako politikas.

Puidokas kreipėsi į parlamento valdybą, kad ši apsvarsčiusi Matijošaičio elgesį iškeldintų jį iš Seimo viešbučio buto.

„Ir mažiausia, ką galima būtų padaryti, bent jau atsiprašyti tos ukrainiečių šeimos, kurie yra pabėgėliai iš karo zonos ir aš manau, kad toks elgesys yra labai netinkamas“, – sako politikas.

Pora valandų Matijošaičio komentaro gauti nepavyko, o jo Seime ieškojo ir kolegos, ir žurnalistai.

Po ilgų bandymų susisiekti pavyko. Matijošaitis Puidoko kaltinimus atmeta. Jo teigimu, užsiimdamas politiniu šantažu, Puidokas bando apjuodinti Laisvės partiją. O jo pareiškime - daug faktinių klaidų.

„Vakar naktį aš nebuvau Vilniuje, buvau Kaune koncerte. Tai vyko vakar vidurnaktį, leidau tyliai Whitney Houston dainą „Oh yes“ ir pasiskambino į duris kaimynė ukrainietė ir aš tuo metu net pritildžiau muziką specialiai, kad girdėtų, kad tyliai tikrai skamba. Kad būtų jai aišku“, – sako Laisvės frakcijos narys.

Matijošaitis pasakoja, kad ukrainietę pakvietė į vidų išgerti arbatos, jiedu pasikalbėjo, jis atsiprašė ir muziką išjungė.

„Kai nusileidome, jis durų neatidarė, bet muziką pritildė. Kažkoks vakarėlis vyksta, pas jį ateina svečiai. Sakau, ką girdėjau. Vaikų neturiu, bet turiu dvi pensininkes – mamą ir tetą. Jų spaudimas kyla iki 210, kritinis. Tikrai emociškai svarbu, kai nemiegi visą laiką, nuolat girdi muziką ir negali jos išsijungti“, – sako Puidoko bute gyvenanti ukrainietė.

Vis dėlto Matijošaitis neslepia: kartais Seimo viešbučio kambaryje vakarėlių būna.

„Užvakar to nebuvo. O vakarėliai, tai žinot, ar šventės būna, tai kaip ir kiekvienam bute, ar civilių, ar politikų, tai vakarėliai kartais vyksta, žinot, jeigu gyveni Seimo viešbutyje, tai negali su draugais pabūti ir garsiau televizorių pažiūrėti?“

Puidoko kaltinimus įvertino ir kolegos parlamentarai.

„Aš esu tiesą sakant labai nusivylęs, nes manęs į jas niekas nekviečia“, – sako Tomas Vytautas Raskevičius.

„Tikrai Marius pasikalbės su kaimynais, man atrodo labai sunku gerą santykį palaikyti, gal buvo kalbos barjeras koks nors“, – taip sureagavo Aušrinė Armonaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)