„Kantrybės taurę perpildė, kai ukrainiečių šeima, gyvenanti virš jo, naktį atėjo eilinį kartą prašyti, kad nebūtų triukšmaujama ir leistų ilsėtis, o jiems buvo pagrasinta, jog jie per savaitę bus iškeldinti iš Seimo viešbučio buto“, – Seimo posėdžio pradžioje sakė M. Puidokas.

Jis teigė norintis kreiptis į parlamento valdybą, kad ši apsvarstytų M. Matijošaičio elgesį ir parlamentaras būtų iškeldintas.

„Mažiausia, ką būtų galima padaryti, tai bent jau atsiprašyti tos ukrainiečių šeimos, kurie yra pabėgėliai iš karo zonos. Aš manau, kad toks elgesys yra labai netinkamas“, – akcentavo M. Puidokas.

Po to Seimo narys išplatino ir pranešimą spaudai ta pačia tema.

„Man skirtame dviejų kambarių bute apsigyveno keturių asmenų šeima iš Ukrainos. Pirmosiomis jų atvykimo dienomis pats aplankiau juos pabendrauti ir sužinoti, kaip sekasi įsikurti.

Ukrainiečiai buvo ir yra labai patenkinti sąlygomis ir dėkojo už galimybę gyventi bute, bet jau tada užsiminė, kad turi labai triukšmingą kaimyną aukštu žemiau. Tąkart jie išreiškė viltį, kad tai vienetiniai atvejai. Deja, tas baisus triukšmas vis kartojasi, trukdė ilsėtis naktį ir dabar būna jau ne tik savaitgaliais, bet ir šiokiadieniais“, – jame rašė M. Puidokas.

Jo teigimu, ukrainiečiai pasipasakojo, kad bute, kuriame gyvena M. Matijošaitis, iki paryčių skamba itin garsi muzika, girdisi triukšmas, dundėjimas, žmonių šauksmai, klyksmai.

„Jie bandė patys kalbėtis, prašyti, bet dažnai buto gyventojų būklė buvo tokia, kad jie nereaguodavo į skambutį į duris ir jų neatidarydavo.

Kalbėjau apie tai su Seimo viešbučio administratorėmis, kurios žino šią problemą, tačiau Laisvės partijos atstovas, Seimo narys Marius Matijošaitis, kuris ir naudojasi aukštu žemiau esančiu butu ir į jų pastabas nereaguoja“, – teigia parlamentaras.

M. Puidokas rašo turįs duomenų, kad Laisvės partijos atstovo bute lankosi pašaliniai žmonės, o ramybės paprašiusiems ukrainiečiams buvo pagrasinta iškeldinimu.

Matijošaitis kaltinimus vadina absurdu: paaiškino situaciją

Pats M. Matijošaitis tokius kaltinimus vadina absurdu.

„Absurdiški kaltinimai. M. Puidokas daro politines akcijas prieš Laisvės partiją tikslingai ir nuolat jau pusantrų metų“, – sakė parlamentaras.

Mindaugas Puidokas

Jis pasakojo, kad antradienį apie vidurnaktį jis negarsiai klausėsi muzikos.

„Leidau tyliai, svetainėje buvo galima susikalbėti. Tie ukrainiečiai, kuriuos, kaip suprantu, užleido M. Puidokas, pradėjo agresyviai stuksenti man į lubas. Jie tai daro nuolat, kad ir koks garsas bebūtų. Jie taip suvokia bendravimą su kaimynais.

Čia nieko apie Ukrainą – čia apie individualius asmenis. Užvakar jie atėjo, kai aš tyliai leidau Whitney Houston dainą, pasakė: „Ką man daryti, aš negaliu užmigti, man ryt į darbą“. Aš pakviečiau juos į vidų, arbatos, pasiklausyti, kokiu garsu ta muzika leidžiama“, – pasakojo M. Matijošaitis.

„Toks ir buvo pokalbis. Jokių absoliučiai grasinimų nebuvo, buvo bandymas susitarti ir parodyti, kad tai nėra garsu“, – teigė Seimo narys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)