Kaip leido suprasti V. Čmilytė-Nielsen, šios iniciatyvos gali nepalaikyti tie patys Liberalų sąjūdžiui priklausantys parlamentarai, kurie prieš metus neparodė paramos pateikimo stadijos nepraėjusiam Partnerystės įstatymui.

„Civilines sąjungos registruotą įstatymą kolegos pamatė realiai pirmadienį. Tai diskutuosime apie tai. Manau, kad pakalbėjus kolegos, kurie iki šiol turėjo labai skeptišką nuomonę, apsispręs. Bet aš tikrai nesukelčiau lūkesčių. Yra pora mūsų frakcijos kolegų, kurie turi labai skeptišką poziciją, jie ją labai aiškiai deklaravo per rinkimų kampaniją. Tikėtina, kad jos ir laikysis. Tačiau didžioji dauguma, apie 70 proc. mūsų frakcijos, tikiu, kad palaikys“, – LRT radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkė, galvoje veikiausiai turėdama „agroliberalais“ viešojoje erdvėje vadinamus Joną Varkalį, Juozą Baublį bei Viktorą Pranckietį, kurie prieš metus pateikimo stadijoje neparodė palaikymo Partnerystės įstatymui.

Bet kuriuo atveju, tęsė V. Čmilytė-Nielsen, palaikymo Seime Civilinės sąjungos įstatymo projektas turėtų susilaukti daugiau nei susilaukė Partnerystės įstatymas.

„Manyčiau, kad turėtume turėti daugiau palaikymo balsų, nes tikrai nuo kai kurių nuostatų buvo atsitraukta siekiant rasti kompromisą ir žengti žingsnį, kurį Seimas yra skolingas šimtams tūkstančių Lietuvos porų“, – teigė Seimo pirmininkė.

„Tai konservatyvus kompromisas, atsižvelgiantis į tas pastabas, kurios buvo išsakytos, kai teikiau Partnerystės įstatymo projektą prieš metus. Kelios nuostatos yra pakeistos pagal tai, į ką indikavo ir opozicijos atstovai“, – pridūrė ji.

Pirmadienį valdantieji pristatė Civilinės sąjungos įstatymo projektą. Valdančiųjų teigimu, šis įstatymo projektas yra kompromisinis variantas, parengtas įsiklausius į nuotaikas visuomenėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją