„(...) STT yra priėmusi sprendimą atlikti korupcijos rizikos analizės atlikimo būtinybės nustatymą Kauno miesto savivaldybės infrastruktūros objektų viešųjų pirkimų procesuose“, – nurodoma Seimo Antikorupcijos komisijai adresuotame STT pranešime.

STT pažymi, kad jau yra kreiptasi į Kauno miesto savivaldybę su prašymu pateikti dokumentus ir informaciją, reikalingą sprendimui dėl korupcijos rizikos analizės atlikimo arba neatlikimo Kauno miesto savivaldybės infrastruktūros objektų viešųjų pirkimų procesuose priimti.

ELTA primena, kad Seimo Antikorupcijos komisijos laikinoji tyrimo grupė kreipėsi į STT, prašydama atlikti dvi korupcijos rizikos analizes dėl Kauno miesto savivaldybės administracijos viešųjų pirkimų. Laikinoji tyrimo grupė buvo sudaryta po kilusio korupcijos skandalo, kai Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus namuose aptiktas kyšis.

Tyrimo grupės vadovas Andrius Vyšniauskas sprendimą kreiptis į STT argumentavo tuo, kad tarnyba niekados nėra atlikusi Kauno miesto savivaldybės viešųjų pirkimų sistemos korupcijos rizikos vertinimo, o tai, anot jo, privalo būti padaryta kiekvienoje savivaldybėje.

Antikorupcijos komisijos laikinoji tyrimo grupė kreipėsi į STT, prašydama įvertinti viešųjų pirkimų inicijavimo procesą, viešųjų pirkimų dokumentų rengimą, viešųjų pirkimų procedūras, viešųjų pirkimų metu pasirašytų sutarčių vykdymo kontrolę ir su viešaisiais pirkimais susijusių savivaldybės darbuotojų galimų interesų konfliktų valdymą.

Taip pat prašoma atlikti Kauno miesto savivaldybės administracijos viešuosius pirkimus kontroliuojančių institucijų veiklos ir atliekamų funkcijų korupcijos rizikos analizę, įvertinant, ar šių institucijų veikla arba neveikimas nesudaro sąlygų korupcijos rizikoms Kauno miesto savivaldybėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją