Pasiekę Ukrainos pasienį kariai kreipėsi į šalies vadovą.

„Išėjome prie ribos su Rusijos Federacija, šalimi okupante. Mes pasienyje, prezidente, mes čia“, – vaizdo įraše Ukrainos vadovui sakė karys.

Pasak V. Zelenskio, rusai vis dar nepripažįsta, kad yra beviltiškoje padėtyje. Bet ta diena, anot jo, išauš.

„Okupantai nenori pripažinti, kad atsidūrė aklavietėje. Ir kad jų vadinamoji specialioji operacija jau žlugo. Bet tikrai ateis laikas, kai ukrainiečiai privers užpuolikus pripažinti tikrovę.

Visas okupantų žiaurumas, kurį Ukraina patiria kasdien tik prives prie to, kad išgyvenę rusų kariai parveš šį blogį atgal į Rusiją, nes atsitrauks“, – kalbėjo Ukrainos vadovas.

O Mariupolio tvirtovė – plieno gamykla „Azovstal“ vis dar laikosi agresoriaus pajėgų apgultyje.

Savaitgalį Rusijos pajėgos ant „Azovstal“ gamyklos pirmą kartą numetė fosforo bombų. Ir rusų kariai perimtuose pokalbiuose giriasi gavę leidimą naudoti šiuos įtaisus, kuriuos draudžia tarptautinės kovencijos.

„Bunkeriuose ten sėdi, kas jiems? Šaudyk nešaudęs. Reikia kuo nors rimčiau juos talžyti“, – perimtuose pokalbiuose vienas rusas.

Kitas atsako, kad visi laukia, kol Vladimirui Putinui „įgris, jis pajėgas išves“. Ir dar patikslina.

„Matai, viskas, kas buvo draudžiama tarptautinėmis konvencijomis: kasetės, fosforas – mums viską leido, viską ir laidome“, – sakė jis.

„Azovstal“ gamyklos gynėjų žmonos ir motinos nuskrido į Stambulo pas Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą. Prašymas vienas – ištraukti iš rusų pragaro gynėjus.

„Visų Mariupolio gynėjų motinų vardu prašome Erdogano dėti bendras pastangas su Kinijos lyderiu, kad būtų išgelbėti mūsų herojai: sūnus ir dukterys“, – sakė vieno gynėjo motina.

Rusai apšaudė Luhansko sritį, intensyvina atakas Donbase, raketos pataikius į Severodonecko ligoninę žuvo mažiausiai 2 žmonės, 9 sužeisti, tarp jų – vienas vaikas.

O Ukrainos aviacija savo padangėse toliau naikina priešo techniką.

Artilerijos dvikovose ukrainiečiams pranašumo suteikia amerikietiškos haubicos. Jų tikslumas – itin aukštas.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: