STT Panevėžio valdyba pareiškė įtarimus Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriui Edvinui Ašokliui dėl piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo, dokumentų klastojimo ir kitų nusikalstamų veikų. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, gydymo įstaigos vadovas, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir klastodamas dokumentus, galėjo iššvaistyti gydymo įstaigos lėšas ir panaudoti jas savo reikmėms, pažymima STT pranešime.

STT duomenimis, ikiteisminiame tyrime dėl įtariamų korupcinių veikų sveikatos priežiūros įstaigoms viešųjų pirkimų būdu įsigyjant medicininę įrangą ir kitas medicinos priemones, šiuo metu įtarimai pareikšti dviem juridiniams ir 81 fiziniam asmeniui, iš kurių 11 – gydymo įstaigų vadovų. Tiriama daugiau kaip 120 galimų nusikalstamos veikos epizodų.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinė tyrimų valdyba kartu su visomis teritorinėmis valdybomis. Tyrimą kontroliuoja, organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorų grupė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją