„Ėmėmės operatyvių veiksmų tam, kad sustiprintume gyventojų pasiruošimą ir pačią civilinę saugą. (…) Šiuo metu jau yra parengtas ir derinamas krizių valdymo naujo modelio įstatymo projektas. Artimiausiu metu su juo turėtume ateiti į plenarinį posėdį, jame bus taip pat labai svarbūs aspektai, susiję su civiline sauga, su gyventojų priedangomis“, – teigė ministrė.

A. Bilotaitė pažymi, kad vienas iš reikalavimų – visuomeninės paskirties pastatuose įrengti ekstremalioms situacijoms pritaikytas apsisaugojimo patalpas.

„Atsiras naujas reikalavimas, kad visuomeninės paskirties pastatuose bus reikalavimas įdiegti ir atitinkamas patalpas, kurios būtų pritaikytos ekstremalioms arba kitoms situacijoms“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Be to, ministrės teigimu, siekiant sustiprinti civilinę saugą, artimiausiu metu ketinama pristatyti pratybas, skirtas gyventojų pasirengimui ekstremaliai situacijai.

„Artimiausiu metu turėtų būti pristatytos pratybos, jos turėtų būti suorganizuotos, kuriose dalyvaus civilinės saugos ir mobilizacijos subjektai, taip pat bus įtraukta visuomenė tam, kad būtume geriau pasiruošę“, – pažymėjo A. Bilotaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją