Pasak ekspertų, Charkivo kryptyje abi pusės kaupia jėgas, lokaliomis operacijomis siekia pasigerinti savo taktinę padėtį.

„Orkai siekia sutvirtinti savo gynybą ne tik kontaktinėje linijoje (daugiausia – mobilizuotais iš DNR ir LNR), bet ir Belgorodo srityje. Prie Charkivo ukrainiečių pasiekta operacinė sėkmė „išvaduotojus“ verčia nejaukiai jaustis savo „stabilumo ir dvasingumo šventovėje“, – rašo jie.

Pasak karybos žinovų, aktyvūs rusų pajėgų veiksmai, pirmiausia – smūgiai artilerija ir aviacija, neleidžia ukrainiečiams permesti reikiamų pajėgų į pietryčius, kur ukrainiečiai galėtų išvystyti puolamuosius veiksmus Kupiansko link.

Kartu, anot jų, ukrainiečiai stengiasi artilerijos ugnimi atakuoti okupantų pozicijas pietrytiniame ruože ir taip didinti spaudimą Kupianske.

Iziumo sektoriuje toliau vyksta susidūrimai kontaktinėje linijoje.

Sekmadienį vykęs Dovhenkos šturmas sustojo dėl sėkmingų ukrainiečių veiksmų: netiesioginė ugnis, gynyba, kontratakos. Abiejų pusių pozicijos kaime ir apylinkėse neaiškios.

Pastebėtina, pasak „Locked N’ Loaded“, kad šiame sektoriuje priešo ketinimas nesikeičia – rusai ir toliau čia laiko dideles pajėgas, ketindami pasiruošti Barvinkovės ir Slaviansko puolimui.

Ekspertų teigimu, galbūt šiek tiek jų vienetų šiame sektoriuje sumažėjo – jie buvo permesti Severodonecko link, tačiau iš esmės ir toliau agresorius nepaiso šiaurėje gresiančių problemų jo tiekimo keliams ir tęsia, ką sumanęs.

„Pažiūrėsim, kaip visa tai jam baigsis“, – rašo ekspertai.

Limano sektoriuje rusams ir toliau nesiseka nuo Jackivkos ir Studenoko pulti į pietus ir forsuoti Doneco upę.

„Visos atakos Bohorodyčno link atmuštos. Atrodo, agresorius įsitvirtino dalyje Šandryholovės. Pasirodė pranešimų, kad jie užėmė ir Derylovę. Tad Šandryholovės – Derylovės – Novoselivkos trikampis stipriai atakuojamas, rytinėje jo „kraštinėje“, čia orkai pasiekė taktinę sėkmę. Aišku, tai dar nereiškia, jog Limano vakarinis flangas apeitas, tačiau įsitvirtinę minėtame trikampyje orkai turėtų gerą placdarmą vystyti puolimą toliau į pietus“, – rašo ekspertai.

„Locked N’ Loaded“ teigimu, panašu, kad mūšis dėl Severodonecko prasidėjo. Rusų pajėgos nuo Rubižnės atakuoja į pietryčius Vojevodivkos link.

Tuo pačiu Vojevodivka atakuojama ir iš šiaurės rytų, ketinant pasiekti Severodonecko šiaurinius priemiesčius.

„Verta atkreipti dėmesį į tai, kad čia yra natūrali gamtinė kliūtis – Borovos upė, kuria ukrainiečiai tikrai pasinaudos. Be to, orkai pradėjo Voronovės atakas, siekiant blokuoti Severodonecką iš pietų. Kol kas nei taktinių, nei operacinių tikslų agresorius nepasiekė“, – teigia jie.

Ekspertai pažymi, kad agresoriui toliau sunkiai sekasi suformuoti tvarų placdarmą aplink Popasną, sunkūs mūšiai į šiaurę nuo miestelio tęsiasi.

Pasak jų, rusai vykdo Bakhmuto žvalgybą iš oro, apšaudo būsimo operacijų rajono vietas su netiesiogine ugnimi, ima vykdyti „žvalgybos mūšiu“ operacijas Bakhmuto link.

Centre ir toliau bando apeiti Avdijivką iš šiaurės rytų, toliau siekia įsitvirtinti ant kelio Doneckas – Konstantinivka.

Zaporožės sektoriuje po nesėkmingų rusų šeštadienio bandymų pramušti ukrainiečių gynybą prie Huliajpolės, Vuhledaro ir Marijinkos, agresorius patyrė nuostolių, laižosi žaizdas.

„Panašu, šis orkų aktyvumas privertė ukrainiečius dalį savo vienetų permesti į karščiausius ruožus, tad jų kontratakų prie Polohų ar kitose vietose dar teks palaukti“, – rašo jie.

Sunkūs mūšiai Mariupolio „AzovStal“ gamykloje tęsiasi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją