Kitas Rusijos politikas – Rusijos Federacijos Tarybos tarptautinių reikalų komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas Vladimias Džabarovas – Lietuvos parlamento rezoliuciją prilygino šizofrenijos pasireiškimui.

Po Seimo priimto sprendimo pripažinti Rusiją teroristine valstybe RF Valstybės Dūmos deputatas A. Čepa Lietuvą pavadino JAV satelitu.

„Jungtinėms Valstijoms besistengiančių įtikti Europos šalių-sateličių veiksmai ir pareiškimai niekam nepadarys jokios įtakos. Šios šalys jau ilgą laiką įvairiomis priemonėmis vykdo rusofobija paremtą, nesantaiką tarp šalių sėjančią politiką ir kaip įmanydamos kursto konfliktą Europoje. Dabartiniai įvykiai (t. y. „specialioji operacija“ – gazeta.ru) – tai priemonė, kurios teko imtis reaguojant į pastaruosius 20–25 metus tų šalių vykdytą politiką“, – pasakė A. Čepa per interviu Rusijos portalui gazeta.ru.

Remiantis jo žodžiais, Lietuva „ateityje gali netekti galimybių plėtoti prekybinių santykių“ su Rusija.

„Manau, kad esame pasirengę nutraukti visus santykius su Lietuva. Galime įšaldyti visą tiekimą per Lietuvos uostus. Galime nutraukti trąšų ir įvairiausios produkcijos, kurią šalis iki šiol iš mūsų įsigydavo, tiekimą. Lygiai taip pat galime nutraukti visus susitarimus žemės ūkio sektoriuje, atsisakyti visos jų produkcijos“, – paaiškino deputatas.

„Baltijos šalys viską kartoja viena po kitos“, todėl yra pagrindo tikėtis, kad Latvija ir Estija taip pat nutarsi pripažinti Rusiją teroristine valstybe, mano A. Čepa.

Federacijos Tarybos tarptautinių santykių komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas V. Džabarovas mano, kad Rusijos užsienio reikalų ministerija neliks nesureagavusi į Lietuvos veiksmus.
„Kaip galima reaguoti į šizofreniją? Gryniausią šizofreniją? [Esame] šalis, kuri nugalėjo tarptautinį terorizmą Sirijoje, o kiek anksčiau – Šiaurės Kaukaze, o jie mus bando pavadinti teroristine valstybe!

Kuo užsiiminėjote visus šiuos metus? Bendradarbiavote su nacistais? Dalyvavote kare prieš Sovietų Sąjungą? Tai yra teroristai ir greičiausiai jūsų pirmtakai. Manau, kad [Rusijos] Užsienio reikalų ministerija įvertins šitokį sprendimą ir kad į jį reaguojant bus nutarta imtis atitinkamų veiksmų“, – aiškino V. Džabarovas, kalbėdamas su radijo stoties „Govorit Moskva“ žurnalistu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)