„Kol esmingai nepasikeis sąlygos regione, tol mes tikrai turėtume išlaikyti šias priemones. Sąlygos regione yra tikrai ne tik tai, kas susiję su Ukraina, tai yra susiję ir su procesais Kaliningrade, Baltarusijoje“, – „Žinių radijui“ sakė K. Budrys.

Prezidento patarėjas atkreipia dėmesį, kad nepaprastosios padėties režimas veikia ir kaip tam tikra atgrasymo priemonė, užkertanti kelią įvairioms provokacijoms. Pasak jo, tai aktualu ir šiuo metu Baltarusijoje vykstant netikėtoms karinėms pratyboms.

„Reikia suprasti, kad tai taip pat yra ir komunikavimo priemonė iš valstybės: Lietuvos valstybėje yra nepaprastoji padėtis, vadinasi, į viską reaguosime daug jautriau, kad išvengtume kokių nors provokacijų“, – akcentavo šalies vadovo patarėjas.

Todėl K. Budrio teigimu, nepaprastoji padėtis greičiausiai išliks iki liepos mėnesio. Tačiau ir vėliau, anot jo, tikėtina, kad sąlygos esmingai nepasikeis, todėl nepaprastąją padėtį teks pratęsti.

„Bent jau šioje artimiausioje ateityje, iki liepos mėnesio, mes tikrai turbūt išliksime panašiomis sąlygomis, o po to bus matyti. Tikėtina, kad tos sąlygos esmingai nepasikeis ir turėsime prasitęsti. Bet nenorėčiau spekuliuoti, kaip viskas atrodys liepos 1 d.“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad Seimas balandžio pabaigoje po trumpos pertraukos vėl apsisprendė, kad nepaprastosios padėties režimas šalyje galios iki birželio 29-osios imtinai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją