„Šiuo metu mes matome, kad maždaug 30 žmonių per dieną praneša, kad planuoja išvykti, bet nebūtinai visi praneša. Turime Migracijos departamente fiksuotą skaičių, kad maždaug 540 asmenų yra pranešusių, kad išvyksta“, – antradienį LRT sakė A. Bilotaitė.

Pasak jos, maždaug pusė pranešusių apie išvykimą teigia grįžtantys namo, likusieji vyksta į kitas valstybes.

„Viena grupė – apie pusė – informavo, kad išvyksta namo, į Ukrainą, tai reiškia, kad žmonės jau jaučia, kad gali sugrįžti. Kita dalis žmonių informavo, kad pasirenka kitas šalis“, – kalbėjo ministrė.

A. Bilotaitės teigimu, Europos Sąjungoje kol kas nėra bendro ukrainiečių registro, jį ketinama sukurti gegužės pabaigoje. Tai, pasak jos, leistų matyti „realią situaciją“, kiek pabėgėlių yra užsiregistravę tik vienoje šalyje, o kiek – keliose, nes „tokių situacijų gali būti“.

Statistikos departamento duomenimis, į Lietuvą nuo karo Ukrainoje pradžios atvyko per 51 tūkst. pabėgėlių, beveik 21 tūkst. iš jų – nepilnamečiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją