„Manau, kad tie dalykai turėtų būti sprendžiami. Mirusiems vieta tikrai yra kapinėse, jų palaikai turi ilsėtis ramybėje, bet tai tikrai neturėtų tapti savotiška propagandine priemone ir būti naudojama nukreiptiems prieš Lietuvą tikslams“, – LRT radijui duotame interviu pirmadienį teigė G. Nausėda.

Todėl prezidentas ragina savivaldybes įvertinti situaciją dėl propagandinių monumentų, kurių, pasak jo, Lietuvoje vis dar gausu.

„Situacija skirtingose savivaldybėse yra labai skirtinga, kai kuriose tie paminklai yra antkapiniai paminklai, kitose vietose tai yra monumentai su labai aiškiomis ideologinėmis gairėmis ir mėginimu veikti tam tikra prasme ideologiškai visuomenę. Tai aš tiesiog kviečiu visas savivaldybes įvertinti situaciją, bet tikrai nesitaikstyti su šiais propagandos ir karo kurstymo reliktais, kurių Lietuvoje vis dar labai gausu“, – sakė šalies vadovais.

ELTA primena, kad, viešoje erdvėje pasirodžius raginimams nukelti sovietmetį šlovinančius paminklus, iniciatyvos ėmėsi tiek savivaldybių merai, tiek parlamentarai – šiuo metu Seime valdantieji rengia desovietizacijos įstatymo projektą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)