„Šiandien ir mes pradėjome karines pratybas, ko gero, ne mažesnes. Dalyvauja 3 tūkstančiai karių. Tačiau iki tam tikro dydžio pratybos gali būti neskelbiamos, nuo tam tikro karių skaičiaus, jos yra deklaruojamos, kviečiami artimiausių šalių atstovai“, – Krašto apsaugos ministerijoje ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Anušauskas.

„Tai šiuo atveju, aš dabar nepasakysiu, kokio dydžio tos pratybos, tačiau tiesioginės grėsmės jos nekelia“, – taip pat pažymėjo ministras.

Ministras pabrėžia, kad tiesioginė grėsmė kyla tuomet, kai karinės pajėgos yra pradedamos telkti pasienyje.

„Tiesioginę grėsmę kelia, ką mes matome ir Ukrainos atveju, kai pajėgos yra dislokuojamos pasienyje. Ir ne tik dislokuojamos, bet ir papildomos amunicija. Ir ne tik amunicija, bet ir pritraukiami logistiniai daliniai. Ir ne tik logistiniai daliniai, bet ir kuro bazės steigiamos ir t.t. Tai yra didžiulė veiksmų seka, iš kurios galima suprasti, kad yra ruošiamasi tiesioginei agresijai. Ir tai nėra pratybos“, – pabrėžė A. Anušauskas.

ELTA primena, kad Baltarusijos ginkluotosios pajėgos trečiadienį netikėtai pradėjo karines pratybas.

Pratybų tikslas esą yra įvertinti, kaip greitai pajėgos gali reaguoti į staigias krizines situacijas. Baltarusijos gynybos ministerija tikino, kad pratybos nekelia grėsmės kaimyninėms šalims ar Europos bendruomenei apskritai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją