Mašinai ir suvenyrams

Daugiausia pinigų T. Bičiūnas išleido automobiliui. Kone antra tiek jis skyrė suvenyrams – niekučiams, skirtiems pamaloninti rinkėjus. Už juos T. Bičiūnas sumokėjo 1,2 tūkst. eurų, kuriuos uždirbo ne kas kitas, kaip jo rinkėjai ir visi kiti mokesčių mokėtojai.

Po kelis šimtus eurų jis paskyrė transporto priemonės nuomai, kad atvežtų ekskursantus į Seimą, transporto priemonės draudimui bei užsakomiesiems straipsniams spaudoje (žinoma, ne „Rinkos aikštėje“).

Taip pat Seimo narys įsigijo ir telefoną.

Kiti – mažiau

Kiti kėdainiečiai ar čia išrinkti Seimo nariai išleido kuklesnes pinigų sumas.

Arvydas Nekrošius išleido 3,03 tūkst. eurų. Daugiausia – transporto eksploatacijai bei biuro reikmenims ir kompiuterio eksploatacijai.

Darbietis Viktoras Fiodorovas išleido dar kuklesnę sumą – 2,3 tūkst. eurų, iš jų daugiausia skyrė suvenyrams bei automobilio eksploatacijos išlaidoms.

Valdančiųjų narė Jurgita Sejonienė išleido 2,1 tūkst. eurų. Iš jų daugiausia nukeliavo automobilio eksploatacijos, remonto, draudimo išlaidoms.

Yra ir tokių politikų, kurie parlamentinių lėšų nenaudoja. Tai – Premjerė Ingrida Šimonytė ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Tačiau jų bendrapartiečių toks pavyzdys neįkvepia. Seimo išlaidūno titulas tenka būtent šių politikų kolegai konservatoriui Justui Džiugeliui, kuris net viršijo galimą išleisti sumą ir su kaupu ištratino visus pinigus – net 3 900 eurų ir 40 centų – vos vienu euru ir 3 centais daugiau už kėdainietį socialdemokratą Tomą Bičiūną.

Tačiau tarp valdančiųjų yra ir ne tokių švaistūnų. Pavyzdžiui, per tris mėnesius Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen išleido 382 eurus telekomunikacijoms.

Mažiau kaip šimtą eurų per pirmuosius tris mėnesius išleido Algirdas Sysas, 114 eurų panaudojo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, energetikos ministras Dainius Kreivys – 189 eurus, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė – 256 eurus.