„Mes jau kurį laiką komunikuojame, kad didžiuosiuose miestuose, taip pat Palangoje, Druskininkuose vietos yra praktiškai užimtos. Galbūt situacija pagerėjo šiuo metu, kadangi sveikatos apsaugos ministras pakeitė higienos normų reikalavimą ir mes kartu pateikėme siūlymą, dėl jo ilgai diskutavome, jog dviem vaikais būtų galima daugiau priimti į ikimokyklinio ugdymo įstaigų grupes“, – trečiadienį žurnalistams teigė J. Šiugždinienė, kartu paragindama Ukrainos karo pabėgėlius rinktis mažesnius miestus.

„Šiuo metu perskaičiuojame vietas ir atsiras tikrai daugiau vietų ikimokyklinio ugdymo įstaigose, bet mes, kaip jau minėjau, jaučiame, jog šituose miestuose nebereikėtų daugiau skatinti ukrainiečių apsigyventi ir jie tikrai būtų gerai, kad įsikurtų kituose rajonuose ar miestuose, kur nėra tokio didelio skaičiaus jau gyvenančių šeimų ir besimokančių vaikų“, – pridūrė ji.

Ministrė patikslino, kad sprendimas praplėsti ikimokyklinio ugdymo įstaigų grupes dviem vietomis jau įgyvendintas Kaune ir Vilniuje.
„Dar skaičiuojame su savivaldybėmis, kiek turėsime vietų daugiau, bet sprendimas yra priimtas ir jau jis Vilniuje, Kaune yra vykdomas“, – kalbėjo J. Šiugždinienė.

Be to, J. Šiugždinienė atkreipia dėmesį, kad kol kas Lietuvoje nėra registruota nė viena privati ukrainiečių mokykla, tačiau yra dvi ugdymo įstaigose, kuriose ugdomi ukrainiečiai vaikai, sujungtos su Lietuvos mokyklomis.

„Vilniuje ir Kaune veikia privačios dvi mokyklos, tai yra „Herojaus“ mokykla Kaune, kur mokosi per 200 vaikų ir „Charkivo“ mokykla, kuri yra Vilniuje. Tai nėra atskiros privačios mokyklos, kol kas Lietuvoje nėra registruota ir licencijuota nė viena privati ukrainiečių kalba mokykla, bet jos jungiasi prie mūsų mokyklų”, - pažymėjo ministrė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją