„Komisija nusprendė atmesti skundą“, – IQ pranešė Komisija.

Pasak jos, šių metų vasario mėnesį skundo pateikėjas dėl šio atmetimo pateikė ieškinį Bendrajam Teismui.

Interneto žiniasklaidos asociacijos pirmininkė Lina Bušinskaitė sakė, jog EK sprendimas nepradėti nagrinėti skundo nereiškia, kad jo teikėjai atsisako savo planų ir nustos ieškoti teisybės.

„Priešingai, asociacijai priklausantys didžiausi šalies naujienų portalai, atstovaujami profesionalių teisininkų, dar šių metų pradžioje kreipėsi į ES Bendrąjį Teismą skųsdami EK sprendimą nepradėti tyrimo dėl Lietuvos interneto žiniasklaidos kreipimosi“, – portalui iq.lt sakė L. Bušinskaitė.

Pasak jos, skundas priimtas ir pradėtas nagrinėti, o sprendimo gali teikti laukti ir metus.

Lietuvos komercinės žiniasklaidos atstovai LRT finansavimo tvarką Europos Komisijai apskundė 2020 metų birželį. Anot jų, dabartinis finansavimo modelis iškreipia sąžiningą konkurenciją, pažeidžia ES teisę, nes nėra suderintas su Komisija kaip valstybės pagalba.

Į Komisiją kreipėsi naujienų portalus delfi.lt, 15min.lt ir lrytas.lt vienijanti Interneto žiniasklaidos asociacija ir bendrovė „All Media Lithuania“, valdanti TV3 televiziją.

LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė tuomet teigė, kad komercinės žiniasklaidos atstovų skundo EK tikslas yra sumažinti LRT finansavimą bei riboti portalą, nors šis konkurencijos dėl pajamų komercinei žiniasklaidai nesudaro.

LRT biudžetas šiemet siekia beveik 55,5 mln. eurų, jis apskaičiuojamas automatiškai pagal valstybės gautas pajamas iš gyventojų pajamų mokesčio ir akcizo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją