„Mes kaip Lietuvos „Rotary“ apygardos komanda pripažįstame, kad balandžio 28 dienos naujienlaiškyje buvo paskelbta netiksli informacija. Mes atsiprašome ir griežtai atsiribojame nuo jos“, – LNK Žinių laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ kalbėjo Lietuvos „Rotary“ apygardos išrinktoji valdytoja Jurgita Turulienė.

Laidos pašnekovė aiškino, kad klaida įvyko, nes buvo skirta nepakankamai dėmesio sklandžiai vidinei komunikacijai.

„Buvo iš konteksto išimta ir dėl žmogiškos klaidos išplatinta nesuderinta informacija, kuri jokiu būdu neatspindi nei „Rotary International“ , nei Lietuvos „Rotary“ apygardos pozicijos“, – aiškino J. Turulienė

Pasak jos, organizacija atsiriboja ir nuo išplatintų teiginių apie esą diskriminuojamus rusų kareivius.

„Naujienlaiškis buvo patvirtintas valdytojo leidimu“, – teigė J. Turulienė.

Yra ir daugiau klausimų

Išrinktoji valdytoja patikino, kad Lietuvos apygarda neturi jokių aktyvių projektų nei su Rusijos, nei su Baltarusijos šalių „Rotary“ klubais. Ji paneigė informaciją, kad Panevėžio „Rotary“ klubas yra suspendavęs narystę organizacijoje.

„Mano žiniomis, jokie „Rotary“ klubai Lietuvoje nėra suspendavę savo narystės organizacijoje, ir visi tęsia toliau svarbų darbą, teikiant paramą Ukrainai“, – sakė J. Turulienė.

Ji teigė taip pat nemačiusi informacijos, ar būtų nors vienas narys, sustabdęs narystę organizacijoje.

„Mūsų organizacijos visų narių svarbiausias tikslas yra teikti paramą Ukrainos žmonėms, ir sutarėme, kad tęsiame savo darbus, ir teikiama parama Ukrainai pagal savo sutartas kryptis“, – vis kartojo J. Turulienė.

Pasak išrinktosios valdytojos, rotariečių bendruomenė Lietuvoje labai aktyviai diskutuoja apie Rusijos, Baltarusijos šalių rotariečių galimybes veikti.

„Mes, kaip apygarda, kreipėmės į „Rotary International“ organizaciją su klausimu, kaip „Rotary“ klubai Rusijoje, Baltarusijoje prisideda prie pastangų atkurti taiką Ukrainoje.

Esame gavę Baltarusijos klubo oficialią poziciją, kad nuo karo pradžios jie telkia lėšas, perka vaistus, ir teikia paramą Ukrainos žmonėms pagal Ukrainos „Rotary“ klubų pateiktus poreikius“, – aiškino J. Turulienė.

Paramos kryptys

Išrinktoji valdytoja aiškino, kad Lietuvos „Rotary“, kaip apygarda, ir klubai, ir rotariečiai, organizacijos draugai skyrė labai daug lėšų ir laiko, visų pirma, humanitarinei pagalbai vaistais ir medicinos priemonėms, taip pat tarptautiniam „Rotary“ projektui pabėgėlių psichologinei sveikatai, kompiuteriams Ukrainos pabėgėlių vaikams.

„Taip pat penktadienį vyko didelis paramos koncertas Kaune, Žalgirio arenoje, kuriame koncertavo Ukrainos ir Lietuvos žvaigždės. Lėšos bus skirtos Ukrainos karių reabilitacijai Lietuvoje“, – teigė J. Turulienė.

Pasak jos, jų organizacija taip pat teikia humanitarinę pagalbą organizacijai „Blue/Yellow“.

„Ir „Blue/Yellow“ organizacijos įkūrėjas ir vadovas Jonas Ohmanas jau yra dėkojęs „Rotary“ organizacijai už pagalbą ir bendradarbiavimą. Taip pat „Blue/Yellow“, kaip mūsų apygardos partneris, yra oficialiai skelbiamas „Rotary International“ puslapyje. Dar kartą noriu pabrėžti, kad balandžio 28 dienos naujienlaiškyje paskelbta žinutė yra klaida“, – aiškino J. Turulienė.

Visą interviu su J. Turuliene galima žiūrėti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)