Leidimas mitinguoti Vilniuje atšauktas prasidėjus karui

Lietuvos šeimų sąjūdžio (LŠS) planus gegužės 15 dieną Vilniuje, Vingio parke surengti „Didįjį šeimos gynimo maršą“ sužlugdė prasidėjęs Rusijos karas Ukrainoje.

Sostinės meras Remigijus Šimašius pranešė, kad savivaldybė atšaukia leidimą „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ renginiui gegužės viduryje Vingio parke.

Kaip įraše „Facebook“ paskyroje sekmadienį nurodė sostinės vadovas, šio renginio iniciatoriai aktyviai palaiko Rusijos invaziją į Ukrainą.

„Karas yra aiški riba – jei net jis jiems nepadėjo atsitokėti, mes neleisime, kad renginys taptų platforma kitų žmonių kvailinimui. Nepatinka – galite eiti į teismą, sėkmės“, – rašė meras.

Nors LŠS Vilniaus savivaldybės sprendimą atšaukti leidimą apskundė teismui, panašu, kad organizacijos atstovai nesitiki sulaukti palankaus verdikto. Šiuo metu LŠS skelbia, kad jų renginys vyks, tačiau ne sostinėje, bet Kauno rajone, privačioje erdvėje.

Rinksis kaimo turizmo sodyboje

„Gegužės 15 d. 13 val. visi susitinkame Kauno raj. Siekiant apsaugoti tam tikrus žmones, vietos adresas bus paskelbtas likus mažiau nei savaitei iki renginio“, – skelbiama renginio dalyvius vienijančioje „Telegram“ grupėje.

Nors nenurodoma, kur planuojama surengti „maršą“, organizatoriai kviečia atvykti su visa šeima. Žadama, kad „vyresniesiems bus kur pailsėti ir atsisėsti, mažųjų smagumui bus žaidimo zona, animatoriai ir kitos pramogos, jiems laikas tikrai neprailgs“. Žadama, kad nepasiėmusiems užkandžių „maršo“ dalyviams bus galimybė pasistiprinti vietoje.

Taip pat primygtinai pabrėžiama, kad automobiliai gali būti puošiami tik Lietuvos LŠS atributika: Lietuvos trispalve, Vyčio vėliava, savivaldybių bei LŠS vėliavomis.

Pagal organizatorių pateiktą aprašymą, panašu, jog renginys šiais metais vyks kurioje nors kaimo turizmo sodyboje.

Tai patvirtino LŠS valdybos narys, organizacijos atstovas spaudai Algimantas Rusteika.

Ne tik protestuos, bet ir linksmins vaikus

„Čia viskas priklauso nuo pinigų. Galima sakyti, kad kaimo turizmo sodyboje. Tų sodybų yra daug, yra tokie laukai“, – sakė LŠS atstovas A. Rusteika.

Jis akcentavo, kad gegužės 15 dieną vyksiančio renginio metu nebus orientuojamasi tik į protestą prieš valdžią.

„Aišku, bus ir protestinė dalis, prisiminsime, kažko pareikalausime. Nebus taip, kad ateisime pašokti polkų. Bus vaikų šventė, bus ir kultūrinė grupė, kuri vaikams programėlę paruoš, bus atrakcionų, pavėsinių, bus smagu. Šeimos su vaikais galės pabūti visą dieną. Ne vien su plakatais reiktų važiuoti, su vaikais, su šeimomis pabūti, susitikti“, – kalbėjo A. Rusteika.

Pasak LŠS atstovo, renginį norima organizuoti savo lėšomis, o jų nėra daug.

„Būtų galima nueiti pas Ramūną Karbauskį, manau, jis tikrai priimtų. Bet nesinori, geriau patiems padaryti nepriklausomai, kiek turime žmonių ir galimybių. Tada bus nuoširdu, o finansavimo iš pašalies kuo mažiau – tuo geriau, stengiamės, kad jo iš viso nebūtų“, – portalui „Delfi“ sakė LŠS atstovas A. Rusteika.

Renginį vadina „pilietinio pasipriešinimo akcija“

LŠS interneto tinklapyje skelbiama, jog gegužės 15 dieną organizuojamas „Didysis šeimos gynimo maršas 2022“ yra ne šiaip renginys, o „pilietinio pasipriešinimo akcija“.

„Informuoja visuomenę, kad tuo atveju, jeigu teismas neatšauks Vilniaus miesto savivaldybės antikonstitucinio sprendimo, gegužės 15-tąją pilietinio pasipriešinimo akcija „Didysis šeimos gynimo maršas 2022“ bus surengta privačiose erdvėse.

Tai bus tradicinių šeimų šventė, laisva nuo biurokratinių leidimų, nesibaigiančio valdžios diktato, vienos globalistinės „tiesos“ žiniasklaidos, politikierių prisitaikėliškumo ir veidmainystės“, – skelbiama LŠS pranešime.

LŠS reiškia nepritarimą partnerystės įstatymui ir teigia, jog jis sukeltų grėsmių tradicinei šeimai, šeimoms nebūtų užtikrinama konstitucinė teisė auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)