„Šiuo metu vis dar vyksta aktyvios diskusijos, konsultacijos su koalicijos partneriais ir dar kol kas nesame sutarę dėl konkretaus laiko, bet tikimės artimiausiu metu. Labai tikiuosi, kad gegužės mėnesį“, – Eltai sakė Laisvės partijai priklausantis parlamentaras.

T. V. Raskevičiaus teigimu, šiuo metu dar nėra aišku dėl parlamentarų palaikymo, mat pritarimą parodys tik balsavimas.

„Tikrai ties tuo klausimu aktyviai dirbame, bet aiškų palaikymą parodys tik balsavimas Seime. Dabar stengiamės kiek įmanoma būti labiau užtikrinti dėl projekto sėkmės pateikimo stadijoje“, – pažymėjo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas.

Vis dėlto T. V. Raskevičius patikina, jei įstatymo nepavyktų pateikti dar gegužės mėnesį, Seimo pavasario sesijos darbų programoje Partnerystės įstatymas tikrai bus pateiktas.

„Iki pavasario sesijos pabaigos tai tikrai bus, nes iškovojus moralinę Širinskienės teisę teikti Partnerystės įstatymą ir ja nepasinaudoti būtų tiesiog nusikaltimas“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad tvirtinant Seimo pavasario sesijos darbų programą, į kurią įtrauktas Partnerystės įstatymas, užvirė aštrios diskusijos.

Seimo narė Agnė Širinskienė iš pavasario sesijos darbotvarkės pasiūlė išbraukti visuomenėje nevienareikšmiškai vertinamą Partnerystės įstatymą, argumentuodama, kad Rusijos pradėto karo Ukrainoje kontekste nereikia skaldyti visuomenės.

Visgi A. Širinskienei iš pavasario sesijos darbų programos nepavyko išbraukti Laisvės frakcijos siūlomo Partnerystės įstatymo projekto.