„Situacija ten yra stabiliai bloga“, – žurnalistams pirmadienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda sakė generolas leitenantas.

Pasak jo, kol kas nematoma proveržio Ukrainai stabdant Rusijos pajėgų puolimą.

„Ten yra tokie taktiniai pasistumdymai: vieni paima teritorija, kiti jas atkovoja, tada vėl jos paimamos. Frontinis ten susiklostė karas“, – sakė V. Rupšys.

„Mano galva, tai blogai, nes konfliktas turėtų užsitęsti“, – pridūrė jis, tačiau nesiėmė prognozuoti, kiek karas dar galėtų trukti.

Lietuvos kariuomenės vado teigimu, perspektyvų derybose nesimato.

V. Rupšys pabrėžė, kad grėsmės Lietuvai ir toliau išlieka nepakitusios: „To konvencinio, tiesioginio karo grėsmės tarp Lietuvos, NATO ir Rusijos nėra.“

Vis dėlto, anot generolo leitenanto, nors Rusija daug pajėgų yra pasiuntusi į karą Ukrainoje, „reikia nepamiršti, kad ji yra branduolinė valstybė“.

Rusija į Ukrainą įsiveržė vasario pabaigoje ir pradėjo plataus masto invaziją. Kremliaus pajėgoms nepavykus užimti sostinės Kyjivo, kariai buvo perdislokuoti į rytines ir pietines Ukrainos dalis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)