Ekspertų teigimu, per paskutines dienas ukrainiečių pajėgos sunaikino tris „orkų valdymo punktus“. Vienas iš jų – aplink Chersoną ir du aplink Iziumą.

„Neatmestina, kad su tuo susijusi Rusijos GenŠtabo viršininko armijos generolo Valieros Gerasimovo sutrumpėjusi komandiruotė į Izyum. Pasirodė pranešimų, neva GenŠtabo viršininkas sužeistas, tačiau šiandien iš Belgorodo išskridęs į Maskvą jis atrodė sveikas. Tiesa, duomenys nepatvirtinti“, – rašė karo eigą stebintys ekspertai.

Šiauriniame Donbaso krypties flange – Charkive rusai toliau „gauna į skūrą“, rašė jie.

„Ukrainiečiai ne tik įtvirtino savo dešinį (pietinį) flangą prie Kutuzivka (užimta Slobidske), bet ir pasistūmėjo apie 10 km į rytus ir perėmė Verkhnya Rohanka kontrolę. Sekmadienį ukrainiečiai čia stiprino savo pozicijas, tad nepanašu, kad orkams pavyks juo iš ten išmušti. Iki Staryi Saltiv pusė kelio įveikta, čia jau sėkmingai dirba ukrainiečių artilerija“, – teigė karo ekspertai.

Iziumo kryptyje, anot „Locked N’ Loaded“, rusai gerų rezultatų nepasiekė.

„V. Gerasimovo vizitas rezultatų kol kas nedavė – orkai ir toliau nesėkmingai bando pagerinti savo taktinę situaciją kairiame (rytiniame) flange (puola Dovhenke), bet ir toliau didelių rezultatų nėra. Įdomu, kad Iziumo sektoriuje pasirodė mobilizuotieji iš DNR ir LNR.

Anksčiau šis sektorius buvo reguliarių orkų vienetų veikimo rajonas, tad toks pasikeitimas rodytų, kad čia agresoriui ima trūkti pėstininkų“, – rašė pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertai.

Anot jų, agresorius puola Lymano link ir tvirtina savo pozicijas Zarichne, Yampil ir puola Ozerne, bet kol kas persikelti į kitą Donec upės pusę nepavyksta.

„Tuo pačiu orkai puola nuo Yatskivka į pietus Krimki link su tikslu pasiekti Donec upę, per ją persikelti ir toliau vystyti sėkmę į pietus arba pasukti link Lymano. Vienas iš tolimesnių eigos variantų – iš rytų pulti Dovhenke ir taip išspręsti Iziumo rytinio flango saugumą. Kita opcija, orkams nuo Krimki pasiekus Donec upę, sukti į pietryčius link Lymano, su tikslu atkirsti jį iš šiaurės vakarų.

Svarbu paminėti, kad vienas iš aukščiau paminėtų sunaikintų valdymo punktų yra 2–osios armijos štabas. Būtent šis dalinys puolė Lymano link, tad tikėtina čia matysime vadovavimo ir valdymo (V2) sutrikimus“, – prognozavo ekspertai.

Pietiniame flange visas rusų puolimas yra įstrigęs, rašė jie. O Mariupolis ginasi, vyksta susidūrimai prie „Azovstal“ gamyklos.

„Pietų kryptyje priešas nekreipia dėmesio į nuostolius ir vėl formuoja puolamąsias grupes, su tikslu pulti Mykolaiv ir Krivij Rih link. Tuo pačiu ukrainiečiai ir toliau atakuoja Zmijinyj salą – šį kartą sunaikinti trys 9K35 Strela–10 oro gynybos kompleksai, ryšių automobilis (mobilus ryšių mazgas), pas raguotąjį iškeliavo apie 40 orkų“, – feisbuke rašė ekspertai.

„Ir pabaigai, galime pasidžiaugti, kad Kursk – Voronezh – Belgorod ir toliau traukiniai lekia nuo bėgių, vis kažkas sproginėja, vis dažniau soc. tinkluose matome kaip virš šių miestų dirba orkų oro gynybos priemonės“, – feisbuke rašė pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją