Ekspertai rašo, kad ukrainiečiai nestabdo ir toliau kontratakuoja prie Charkivo.

Ketvirtadienio vakarą ekspertai pranešė, kad vyko intensyvūs mūšiai šiaurės rytinėse Charkivo prieigose, o rusai bandė ukrainiečius išstumti iš šiaurės rytinio priemiesčio Kutuzivkos, tačiau įvyko atvirkščiai – ukrainiečiai išstūmė agresorių iš miestelio ir ima jame vis labiau įsitvirtinti.

„Jei vakar įsitvirtino Kutuzivkoje, tai vėlai vakare ir naktį atakavo šiaurinėje miesto pusėje, įžengė į Ruska Lozovą. Svarbu pastebėti, kad šis priemiestis yra visos orkų grupuotės, dengiančios M20 (E105) kelią, priešakinėje linijoje (piečiausias taškas)“, – penktadienį rašo „Locked N’ Loaded“.

Karybos žinovai nurodo tokį galimą veiksmų eigos variantą: ukrainiečiai čia bandys sukaustyti orkų pajėgas, tada smogti šiauriau iš Prudijankos, ir perkirsti minėtą kelią. „Bet čia tik sofos generolų pastrategavimai“, – priduria jie.

Jie įvertino žinią, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas generolas Valerijus Gerasimovas atvyko į Iziumą ir pats imsis vadovauti operacijai.

„Tuo iš tiesų abejotume, reikia patvirtinimo iš nepriklausomų ir patikimų šaltinių. Tačiau jei ši naujiena yra realybė, tai reikštų, kad didžiojo elnių generalisimuso Šoigu bei „net analogov v myre“ geostratego Putino neįkvėpė, t.y. visi šunys kariami ant generalinio štabo viršininko ir jis už „didžius nuopelnus“ išsiunčiamas parodyti, kaip reikia kariauti“, – svarsto jie.

Tyla prieš audrą

„Locked N’ Loaded“ teigimu, Iziumo sektoriuje šią naktį buvo gana ramu, vyko lokalūs susidūrimai, abi pusės vykdė žvalgybą.

„Ši tyla prie Iziumo yra prieš audrą, nes į klozetą nuleistas generalinio štabo viršininkas tikrai bandys visiems įrodyti, kad viena kaire ranka visus nugalės, t.y. galime pamatyti pauzę, persigrupavimą ir puolimą didesne jėga. Ar tai duos rezultatų – pažiūrėsime“, – svarsto karybos ekspertai.

Vertindami situaciją Limano kryptyje, jie teigė, kad Rusijos kariuomenė telkia vienetus Limano puolimui.

„Nors čia agresorius pasiekė taktinę sėkmę, tačiau jų operacijos yra trumpalaikės, pergrupavimas vyksta įvykdžius ribotas operacijas į nedidelį gylį. Galima daryti dvi prielaidas: orkai nepajėgia iš eigos vystyti sėkmės dėl prastai taktiniu lygiu veikiančių manevrinių vienetų ir stringančio tiekimo, tai sąlygoja didelius nuostolius. Arba jie kažkiek pasimokė po nesėkmių prie Kijevo ir dabar (po vadų pakeitimo įvairiuose lygmenyse) orkai puola atsargiau, taigi, ir lėčiau. Gali būti, kad ir abi prielaidos dalinai turi racijos“, – svarsto jie.

Ekspertai taip pat rašė, kad okupantai ruošėsi ir pradėjo pulti Mykolajivo ir Kryvyj Riho link, bet iš to eilinį kartą jiems nieko neišėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)