„Jei didelei šaliai ir branduolinei valstybei leidžiama kirsti kitos šalies sieną ir ten pasilikti, tai keičia saugumo architektūros, kuri tikriausiai buvo sukurta po Antrojo pasaulinio karo, prasmę. Tai reiškia, kad jei tau leidžiama tai padaryti vieną kartą, kas trukdo tai daryti dar kartą?“, – susirūpinimą Baltijos šalių saugumu Indijoje išreiškė ministras.

Anot jo, Baltijos šalims kyla nerimas, kad net ir narystė NATO neužtikrina šalių saugumo.

„Aplinkui taip pat yra šalių, kurioms gresia pavojus. Viena iš jų yra Moldova, o Padniestrėje, kuri yra tarp Ukrainos ir Moldovos, vyko karinis judėjimas. Bet klausimas, ar NATO sienų pakaks sustabdyti Rusiją? Daugelis Baltijos šalių žmonių mano, kad to gali neužtekti“, – interviu sakė G. Landsbergis.

Be to, interviu WION ministras akcentavo ir Europos Sąjungos vienybę, kuri, anot jo, nustebino net ir įsiveržusį į Ukrainą Kremlių.

„Iki vasario 24-osios būtumėte daugiau girdėję apie nesutarimus ir sunkų kelią į konsensusą kalbant apie Europos Sąjungą. Dabar mums ne tik pavyko užsitikrinti 27-tuką prie Europos stalo, bet ir jį išplėsti.

Pasaulinis atsakas į Rusijos agresiją buvo beprecedentis, ir būtent tai nustebino V. Putiną“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)