Butų savininkai kai kuriuos jų jau prašo išsikraustyti, darbą susirasti sunku, o išsinuomoti naują būstą dėl aukštų kainų kurorte beveik neįmanoma, ketvirtadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nei šimtas ukrainiečių moterų su vaikais išsikelti turi iki gegužės. Dar apie 200 atvykėlių iš Ukrainos į kitus namus privalo persikraustyti iki birželio 1 dienos.

Apie tai, kad yra priimami tik iki sezono pradžios, karo pabėgėliai buvo įspėti vos tik įsikūrę Palangoje, tačiau susirasti naują būstą jiems sunku dėl aukštų kainų.

Be to, Palangoje darbą susirasti siekiančios ukrainietės laikraščiui pasakojo, jog darbdaviai baiminasi jas įdarbinti, nes nėra tikri, ar jos vidury vasaros nesumanys grįžti namo į Ukrainą.

„Kaip juos įtikinti, kad daugelis pabėgėlių dar ilgai neturės kur grįžti, nes jų namai subombarduoti?“ – klausė iš Kijevo atvykusi Ana Stupak-Zemliauskas, atstovaujanti tautiečiams Palangoje.

Šiuo metu kurorto savivaldybė karo pabėgėliams ieško žinybinių poilsinių, bet jose nėra atskirų virtuvėlių, todėl neaišku, kur moterims reikėtų gaminti valgį.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje registruota 49,1 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, kone 20 tūkst. iš visų atvykusiųjų – nepilnamečiai.

„Lietuvos ryto“ duomenimis, Palangoje jų yra per 800.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją