„Į Vilniaus rajono savivaldybę prieš gerą mėnesį atėjo raštas dėl ikimokyklinio ugdymo grupių steigimo. Jame buvo išanalizuota situacija, kad Vilniaus rajono gyventojų skaičius nuolat didėja (...). Ir buvo konkretus pasiūlymas, kadangi ikimokyklinių ugdymo įstaigų steigimas yra grynai savarankiška savivaldybės funkcija, pasiūlytos konkrečios vietos, kur reikėtų įsteigti darželius“, – naujienų agentūroje ELTA surengtoje spaudos konferencijoje teigė Jonas Vasiliauskas.

Visgi, pasak politiko, šis ministerijos raštas nepasiekė opozicijai priklausančių savivaldybės tarybos narių.

J. Vasiliausko teigimu, šiuo metu Vilniaus rajone vietų darželiuose trūksta maždaug 500 vaikų.

Savivaldybės tarybos narys pažymi, darželius ministerija savivaldybei siūlė įsteigti Rastinėnuose, Čekoniškėse, Didžiojoje Riešėje. Taip pat, pasak J. Vasiliausko, buvo atkreiptas dėmesys į poreikį Mickūnuose įsteigti pirmąją klasę, kurioje vaikai būtų mokomi lietuvių kalba.

J. Vasiliauskui antrino ir spaudos konferencijoje dalyvavęs TS-LKD Vilniaus rajono skyriaus pirmininkas Gediminas Kazėnas. Pasak jo, šis atvejis kelia susirūpinimą, kad nuo savivaldybės narių yra slepiama ir daugiau informacijos.

„Mums kelia susirūpinimą savivaldybės veiksmai ir veikla, kuomet yra nuo tarybos slepiama tikra informacija. Šiuo atveju konkrečiai buvo Švietimo ir mokslo ministerijos siųstas raštas Vilniaus rajono savivaldybei. Tame rašte taip pat buvo nurodytas adresatas ir tarybos nariai, tačiau tarybos nariai jo negavo“, – sakė G. Kazėnas.

„Taigi, mes darome prielaidas, kad Vilniaus rajono savivaldybė bando nepatogius klausimus, nepatogius dalykus slėpti nuo viešumos, neviešinti. Bet kas gali paneigti, kad nėra ir daugiau tokios informacijos, apie kurią mes galbūt net nesužinome“, – pridūrė jis pažymėdamas, kad savivaldybės veikla akivaizdžiai prieštarauja aukštesnės valdžios keliamoms problemoms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją