Iziumo kryptyje, anot ekspertų, rusai visas pajėgas meta į Barvinkovės puolimą – puolimo veiksmuose pastebėti bene visų Iziumo sektoriuje besikaunančių dalinių vienetai.

„Tikėtina, kad čia bus pagrindinė puolimo kryptis. Šią versiją paremia ir tai, kad orkams visgi pavyko pasistūmėti į vakarus palei Doneco upę. Perimta Zavodų kontrolė, įžengta į Velyka Komyšuvakhą. Kita vertus, pavyko pasistūmėti į vakarus, tačiau ir pagrindinių pastangų vieta pasistūmėjo į vakarus, tad ir toliau orkų bėda lieka ta pati – siauras placdarmas ir neapsaugoti flangai“, – rašo jie.

Pasak ekspertų, agresoriui pavyko įsitvirtinti Zaričnėje, Limano sektoriaus padėtis sunkėja.

Rusai, anot karybos žinovų, čia pat pabandė išvystyti sėkmę ir puolė 6-7 km į pietus esantį Jampilį. Jų tikslas aiškus – perskirsti Severodonecką ir Slavianską grupuotes ir pabandyti jas sunaikinti dalimis.

„Tačiau net ir užėmę Jampilį ar Limaną, orkai vis tiek liks šiaurinėje Doneco upės pusėje. Tik ją forsavę ir įsitvirtinę pietinėje pusėje orkai gali galvoti apie savo tikslų įgyvendinimą. Visgi, padėtis rimta“, – teigia jie.

Po nesuskaičiuojamų nesėkmingų atakų Rubižnojėje, agresorius toliau bando čia įsitvirtinti, tačiau puolimas nebe toks intensyvus.

„Orkai suaktyvino savo veikimą į pietus nuo Severodonecko ir po ilgų savaičių įžengė į Novotoškivską. Toliau atakuoja Orikhovę, Nižnę. Orkai jau keletą savaičių siekia perimti aplink šiuos miestelius esančią kelių sankirtą, kuri svarbi puolant Lysyčianską iš pietų. Įžengta į vieną miestelį – Novotoškivską, tačiau orkai čia dar nieko nelaimėjo, mūšiai tęsiasi“, – rašo jie.

Pietiniame flange, anot „Locked N’ Loaded“ intensyvėja mūšiai prie Huliajpolės, tik dar neaišku, kas čia turi iniciatyvą – rusai ar ukrainiečiai, vyksta stumdymasis kontaktinėje linijoje.

Mariupolyje rusų pajėgos toliau bando sulyginti „AzovStal“ su žeme, vyksta tiesioginiai susidūrimai.

Pietų kryptyje agresorius ir vėl bando pulti, taip siekdamas neleisti ukrainiečiams vykdyti savo planų.

Atakuota Tavrijiske ir Nova Zorėje, Mykolajivo link, tačiau ataka atmušta.

„Orkai antrą kartą smogė tiltui prie Zalotkos, taip tarsi rodydami, kad rengiasi kažką daryti į pietvakarius nuo Odesos, Padniestrės grupuotės veikimo sektoriuje. Ukrainiečiai skolingi nelieka ir toliau taikosi į orkų vadovavimo ir valdymo sistemą. Šį kartą sunaikinta vadavietė ir oro gynybos sistema Strela-10 toje pačioje garsiojoje Gyvačių saloje“, – teigia jie.

Pajudėjus Padniestrės grupuotei, pasak ekspertų, tai būtų svarbus vadovavimo ir oro gynybos taškas.

„Vertinant bendrai per pastarąją parą agresorius pasiekė taktinių laimėjimų – Iziumo, Limano, Severodonecko sektoriuose, tačiau jie dar nevirto operacinio lygmens problemomis ukrainiečiams. Aštriausia padėtis Limane. Reikalingi aktyvūs ukrainiečių veiksmai ugnimi ir manevru, kad orkai nepasijustų galintys čia pasiekti sėkmę“, – vertina jie.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją