Pirmadienį pasieniečiai neįsileido 23 į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose bandžiusių įeiti migrantų, sekmadienį – 7. Šeštadienį tokių asmenų VSAT nefiksavo. Penktadienį apgręžta 13 užsieniečių, ketvirtadienį – 18, trečiadienį – 6.

VSAT Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje dirbantiems pasieniečiams antradienį popiet teko nedelsiant kviesti greitąją pagalbą.

Sulaikytų užsieniečių bendrabutyje kilusio konflikto metu neteisėtas migrantas Indijos pilietis prakirto galvą savo tautiečiui. Pirminiais duomenimis, tokio elgesio priežastis esą buvo įžeidimas. Greitosios medikai su pasieniečių palyda sužalotąjį išvežė į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę Lazdynuose.

Čia neteisėtam migrantui suteikta pagalba ir susiūta žaizda. Vakare indas buvo grąžintas į URC Pabradėje.

Iš viso šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 1433 neteisėtiems migrantams. Bandžiusiųjų šiemet iš Baltarusijos draudžiamose vietose kirsti sieną į Latviją yra 2611. Neįleistųjų į Lenkiją yra 4087 (be antradienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją