Tokį nuosprendį antradienį paskelbė Kauno apygardos teismas, pripažinęs A. Daugėlą kaltu dėl vairavimo būnant apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas 1,51 ir daugiau promilės neblaivumas.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Bylos duomenimis, A. Daugėla policijai įkliuvo automagistralėje Vilnius-Kaunas-Klaipėda pernai birželio 1 dieną apie 16 val. 41 min., jam su galima paklaida nustatytas 1,79 promilės neblaivumas.

Kaip pranešė teismas, uždarame posėdyje duodamas parodymus apie įvykio aplinkybes buvęs teisėjas savo kaltę pripažino iš dalies. Jis teigė, kad sėsdamas prie vairo jautėsi blaivus, o alkoholį vartojo tik išvakarėse.

Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo skyriaus prokurorai.

Lietuvos apeliacinis teismas taip pat nagrinėja bylą dėl A. Daugėlos atleidimo iš darbo. Seimas jį atleido iš LAT teisėjo pareigų kaip pažeminusį teisėjo vardą.

A. Daugėla dėl jo atleidimo padavė į teismą Teisėjų tarybą, Seimą, prezidentą. Byloje keliamas klausimas, ar teisėjui pritaikyta proporcinga atsakomybė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją