Vizito metu ministras G. Landsbergis susitiks su Indijos ministru pirmininku Narendra Modi ir Indijos užsienio reikalų ministru Subrahmanyamu Jaishankaru. Susitikimuose bus aptariamos Lietuvos dvišalių santykių su Indija plėtros galimybės, Europos Sąjungos (ES) ir Indijos strateginė partnerystė bei bendradarbiavimo perspektyvos, karas Ukrainoje, Vakarų sankcijos Rusijai ir galimos tolesnės tarptautinės bendruomenės paramos šiai šaliai priemonės, saugumo situacija Europoje bei Indijos-Ramiojo vandenynų regione.

Ministras taip pat dalyvaus tarptautinės konferencijos „Raisina Dialogue“ diskusijoje apie Europos ateitį, jos geopolitinį vaidmenį ir strateginius instrumentus, siekiant užsitikrinti savo saugumą ir didinti savo įtaką pasaulyje, bei „Raisina Fireside“ pokalbyje apie Kinijos vaidmenį Europoje ir jos santykius su ES.

Nuo 2016 metų organizuojama konferencija „Raisina Dialogue“ yra svarbiausias Indijos bei Pietų Azijos regiono renginys geopolitikos ir geoekonomikos klausimais, konferenciją organizuoja „Observer Research Foundation“ ir Indijos užsienio reikalų ministerija.

Diskusijose aktualiais klausimais kasmet dalyvauja valstybių vadovai, verslo lyderiai, žiniasklaidos, pilietinės visuomenės ir akademinio pasaulio atstovai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją