Komentuodami naftos gamyklos Rusijoje gaisrą ekspertai ironizuoja: „Nepastebėjote tendencijos? Tik orkai užpuolė Ukrainą ir kažkaip Rusijoje visi taip neatsargiai rūkyt pradėjo. Vis kažkas sproginėja ir dega. Turbūt nervinasi, traukia vieną po kitos cigaretę, rankytės dreba, tai uždega vis kažką. Ne kitaip.“

Siekia priversti pakeisti planus

Pietų kryptyje, rašo ekspertai, ukrainiečiai toliau nestabdo, vysto sekmadienio sėkmę ir kontratakuoja.

„Šį kartą aplink Prominą išlaisvinti 5 kaimeliai. Tuo pačiu Ukrainos žvalgyba praneša, jog orkai siekia sukurti puolamąsias grupuotes ir pulti Kryvyj Riho link, t.y. priversti ukrainiečius pakeisti savo planus toliau lokaliomis kontratakomis kapoti agresoriaus pajėgas Mykolajive – Chersone. Nelabai tikime orkų potencialu nuveikti kažką rimtesnio aplink Kryvyj Rihą, tad neatmestina, kad ukrainiečiai tęs tai, ką pradėjo aplink Chersoną“, – teigia jie.

Donbaso srities šiauriniame flange toliau vyksta artilerijos dvikovos, okupantai Charkive siekia užkirsti kelią ukrainiečiams toliau rengti kontratakas.

Iziume rusai ir toliau nesėkmingai bando plėsti placdarmą palei Doneco upę į vakarus Zavodai – Barabašivka kryptimi.

Karas Ukrainoje. 59-oji diena

„Nesiseka plėstis į rytus (Dovhenkė), orkų pajėgos beveik nepasistūmėjo pietų link (Paškovė). Į pietus ištįsęs orkų „pirštas“ Bražkivka – Paškovė gali tapti ukrainiečių kontratakų objektu ir tokiu atveju bus nukirstas. Tiesa, jau kai kurie skaitytojai šiam išsikišimui davė kitą vardą, bet mes jo nekartosime – mus skaito ir damos“, – rašo ekspertai.

Pasak jų, Lymane mūšiai toliau verda kontaktinėje linijoje, didelių pasikeitimų nėra, tuo pačiu nėra informacijos, ar rusams pavyko nuo Kreminos pasistūmėti į pietus link Doneco, kas leistų jiems įrenginėti perkėlas per upę ir iš vakarų pulti Severodonecko link.

Severodonecke mūšių intensyvumas kiek nuslopo, tačiau tai nereiškia, kad rusai atsisakys savo tikslų.

„Pastarosiomis dienomis jie patyrė ženklių nuostolių, tad šiuo metu persigrupuoja, vyksta lokalios atakos ir apšaudymai“, – teigia karybos žinovai.

Mariupolyje tęsiasi mūšiai aplink „AzovStal“ gamyklą.

„Neatmestina, kad tokiu aktyvumu orkai tikisi išprovokuoti ukrainiečius palikti savo priedangas, užimti priešakines gynybos pozicijas, kurios nebūtinai gali išlaikyti aviacijos ir artilerijos pataikymus“, – svarsto jie.

Huliajpolės – Marijinkos sektoriuje agresorius, jų teigimu, trypčioja vietoje.

Pasak „Locked N’ Loaded“, nors ir aršiai apšaudo artilerija, intensyviai puola atskiruose ruožuose – Huliajpolėje, Velyka Novosylkoje, Marijinkoje, tačiau okupantai rezultatų nepasiekia.

Popasnos ir centro kryptyse situacija be pakitimų – čia tęsiasi mūšiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją