D. Katelė iki šiol ėjo LiJOT viceprezidento pareigas. Pasitikėjimą kandidatu išreiškė 30 organizacijų narių, 4 susilaikė.

LiJOT renka naują prezidentą

„Džiaugiuosi sulaukęs plataus jaunimo organizacijų atstovų palaikymo. Esu pasirengęs dar garsiau atstovauti jaunimo organizacijų interesams bei jų nuomonei. Laukia daug pokyčių, kuriuos esame pajėgūs įgyvendinti. Jaunimo metų kontekste LiJOT organizacijų balsas turi skambėti dar tvirčiau. To su komanda ir sieksime“, – tvirtina D. Katelė.

Lukas Kornelijus Vaičiakas apie savo atsistatydinimą iš LiJOT prezidento pareigų pranešė kovo 23 d. Tokį sprendimą buvęs organizacijos vadovas priėmė nusprendęs jungtis prie Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen komandos. Nuo balandžio 25 d. jis taps parlamento vadovės patarėju ryšiams su bendruomenėmis, jaunimu ir nevyriausybiniu sektoriumi.

Buvęs LiJOT prezidentas Lukas Kornelijus Vaičiakas

L. K. Vaičiakas pabrėžia, kad laikas LiJOT jam buvo smagiausias iššūkis gyvenime bei tikisi, kad organizacija toliau augs: „LiJOT palieku visiškai ramia širdimi, nes organizacija dar niekada nebuvo tokia stipri, kokia yra šiandien. Esu tikras, kad naujasis LiJOT vadovas ir žmonės struktūrose drąsiai neš jaunimo vėliavą ir pokyčius kurs kasdien.“

Asamblėjoje taip pat buvo išrinkti nauji LiJOT struktūrų nariai. Dvejų metų kadencijai į Valdybą išrinkti: Daniel Ilkevič, Justė Kavaliauskaitė, Gabrielė Kučytė, Lukas Stravinskas. Metus Kontrolės komisijos narių pareigas eis Vitold Dvorak, Dagnė Kemežytė, Vytautas Pasvenskas ir Karolina Pralgauskytė.

Organizacijos svarstė Poziciją dėl smurto artimoje aplinkoje, Rezoliuciją dėl valstybės alkoholio vartojimo prevencijos politikos bei 2 reglamentus: LiJOT Asamblėjos ir Valdybos. Visi dokumentai buvo priimti.

Lietuvos jaunimo organizacijų taryba – didžiausia nevyriausybinė jaunimo organizacija Lietuvoje, vienijanti nacionalines jaunimo organizacijas ir savivaldybių jaunimo organizacijų sąjungas.