„Vakar buvo tikrai tokia vienybės diena mūsų Seime, kada buvo priimti labai svarbūs sprendimai, pakeičiant Konstituciją tiek dėl tiesioginių merų rinkimų, tiek dėl to, kad jauni žmonės nuo 21 metų galės patys dalyvauti, būti renkami į mūsų Lietuvos Respublikos Seimą“, – „Žinių radijui“ teigė V. Blinkevičiūtė.

„Ir pagaliau dėl to, kad vienas ar kitas politikas, pažeidęs Konstituciją, galės vėl iš naujo po 10 metų dalyvauti politiniame gyvenime ir kandidatuoti. Tai yra gerai. Visi šie trys sprendimai dar kartą parodė, kad galima susitarti ir Seime“, – taip pat pažymėjo ji.

V. Blinkevičiūtės teigimu, dabar belieka Seimui sutarti, kokios realiai bus merų galios. Pasak jos, dėl šio klausimo Seime vyksta daug diskusijų.

„Iš tikrųjų dėl daug ko jau pavyko susitarti, ir mes tikimės, kad tos merų galios tikrai nėra sumenkintos, dabar ir jos pakankamos galėtų būti ir turėtų būti, taip kaip dabar šiame įstatymo projekte yra aptariama“, – sakė socialdemokratų lyderė.

„Tai, nepaisant to, kad meras nebebus tarybos narys, tačiau iš tikrųjų meras ir dalyvaus posėdžiuose, ir sudarys darbotvarkę, ir turės dėl vienų ar kitų sprendimų veto teisę, ir galės pats pasirinkti priimant administracijos direktorius, vicemerus ir taip toliau. Ir jeigu dėl viso šito bus sutarta, tai, matyt, sprendimas tikrai turės būti priimtas ir galės būti priimtas“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad Seimas ketvirtadienį priėmė Konstitucijos pataisą, kuria įteisino tiesioginius merų rinkimus, pataisą, leisiančią į Seimą kandidatuoti nuo 21 metų, bei Konstitucijos pakeitimą, numatantį, kad nuo prezidento posto nušalintas Rolandas Paksas vėl galės siekti prezidento, Seimo ar Vyriausybės nario pareigų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)