Lietuvos atstovė buvo informuota, kad šis Rusijos sprendimas yra atsakas į Lietuvos balandžio 4 dieną paskelbtą sprendimą išsiųsti Rusijos ambasados Vilniuje vadovą ir Rusijos generalinio konsulato Klaipėdoje darbuotojus iš Lietuvos.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija šį Rusijos veiksmą vertina kaip nepagrįstą ir liudijantį Rusijos tolesnę politinę ir diplomatinę saviizoliaciją.

Užsienio reikalų ministerija primena, kad Lietuvos Vyriausybės sprendimas uždaryti Rusijos generalinį konsulatą Klaipėdoje buvo priimtas dėl besitęsiančios brutalios karinės agresijos prieš suverenią Ukrainą bei ten vykdomus karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmoniškumui bei atsižvelgiant į bendrą destruktyvų Rusijos diplomatinės tarnybos vaidmenį Ukrainos atžvilgiu.

Lietuva ir toliau reiškia visišką solidarumą su beprecedentę Rusijos agresiją patiriančia Ukraina ir Ukrainos žmonėmis, kuo griežčiausiai smerkia Rusijos ginkluotųjų pajėgų vykdomus žiaurumus okupuotuose Ukrainos miestuose.

Lietuva remia visas priemones, kuriomis būtų užtikrinta Rusijos atsakomybė už vykdomus žmogaus teisių ir tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimus Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją