Pasak ekspertų, Donbaso krypties šiauriniame flange esančiame Iziume mūšių intensyvumas padidėjo, bet geografija nesikeičia.

„Agresorius ir toliau bando padaryti tai, kas jam nepavyko rengiantis puolimui – išplėsti placdarmą aplink Bražkivką“, – teigia jie.

Antradienį, pasak ekspertų, vėl atakuota šalia esanti Sulyhivka, bandyta pulti kiek piečiau esančios Dibrovos link.

„Neatmestina, kad čia orkai juda gana atsargiai ne tik dėl prieš puolimą nepadarytų namų darbų, bet ir dėl ankstesnių ukrainiečių veiksmų Charkivo šiaurės rytuose ir pietryčiuose. Bandydami pulti nuo Iziumo į pietus, orkai priversti žvalgytis per petį, ar negaus smūgio į užnugarį (Kupiansko – Iziumo kelias)“, – rašo jie.

Severodonecko srityje Rusijos pajėgos vėl bandė pulti Rubežnoję ir Severodonecką. Tęsiasi mūšiai Kreminoje, ukrainiečiai sugebėjo stabilizuoti padėtį miestelyje.

Toliau vyksta mūšiai prie Zarichnės, priešas sustabdytas rytinėje miestelio pusėje, ukrainiečiai ginasi išnaudodami vandens kliūtis.

„Tikėtina, link Zarichnės pro Kreminą orkams prasiveržti nėra lengva, todėl agresorius atnaujino puolimą nuo Svatove link Lymano, mūšiai verda Zelena Dolynoje. Neatmestina, kad agresorius bandys užimti kaimelį ir iš šiaurės vakarų pulti Zarichnę, taip išvengiant vandens kliūčių forsavimo iš rytų“, – rašo jie.

„Locked N’ Loaded“ teigimu, ukrainiečiai ir toliau aršiai gina Popasnos kaimą, rusams pasiekti taktinių laimėjimų nepavyksta.

Karybos žinovų teigimu, centre agresorius ir toliau bukai galva į Avdijivkos gynybos ruožą bei patiria didžiulius nuostolius

Vertindami padėtį pietiniame flange ekspertai teigia, kad nepaisant antradienio itin intensyvaus artilerinio apšaudymo, agresoriui nepavyko pasiekti jokių apčiuopiamų rezultatų Huliajpolės – Velyka Novosylkos ruože.

„Maža to, ukrainiečiai netiesiogine ugnimi atakuoja agresoriaus objektus užnugaryje (sunaikintas orkų radaras prie Tokmako). Kaip ir minėta, orkai buvo priversti reaguoti į ukrainiečių kontrataką prie Marijinkos. Vakar vakare ir nakties metu čia vyko orkų puolimas, kuris neatnešė didelių laimėjimų (pasistūmėta keletą kilometrų)“, – teigia jie.

Pasak ekspertų, Mariupolis toliau kaunasi.

Antradienį Mariupolio gynėjai pranešė, kad „AzovStal“ gamykla yra sunaikinta, o po griuvėsiais yra daug žmonių.

„Locked N’ Loaded“ teigia, kad sulyginti su žeme „AzovStal“ vis nepavyksta, ukrainiečiai ir toliau kontroliuoja šį objektą.

„Pasirodė informacija, kad orkai objektui ruošiasi smogti 3 tonų sprogstamosios galios aviacinėmis bombomis. Ar nebus Rusijos paskelbtas ugnies nutraukimas ir koridoriaus atidarymas civiliams eilinis bandymas identifikuoti – kur „AzovStal“ glaudžiasi civiliai, o kur kariai, ir tada mėtyti minėtas bombas? Matysime. Tuo pačiu vyksta lokalūs mūšiai kitose miesto vietose“, – teigia jie.

Pietų kryptyje, anot ekspertų, be pakitimų.

„Apibendrinant galima pasakyti, jog kol kas agresoriui nepavyko ugnimi ir manevru pralaužti ukrainiečių gynybos. Gynėjams sunkiausia padėtis Zarichnos – Kreminos ruože, tačiau šį vieta kol kas turi taktinę reikšmę ir nedaro įtakos operacijos eigai (agresoriaus puolimas sustabdytas, šalia esantis Severodoneckas sėkmingai ginasi)“, – rašo jie.

Jei agresoriui visgi pavyktų užimti Lymaną, tuomet, ekspertų įsitikinimu, Severodonecko gynėjų grupuotė atsidurtų sunkesnėje padėtyje.

Padėtis Charkive – be pakitimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)