Tai buvo jau penkta para iš eilės, kai neįleistų į Lietuvą neteisėtų migrantų statistikoje įrašytas nulis. Tokios trukmės nulinė pauzė nuo praėjusių metų rugpjūčio, apgręžimo politikos taikymo pradžios, Lietuvos pasienyje su Baltarusija yra pirmą kartą.

Ketvirtadienį ir trečiadienį VSAT pareigūnai apgręžė po vieną į Lietuvą neleistinose vietose susiruošusį patekti užsienietį.

Po dviejų savaičių pertraukos neteisti migrantai iš Baltarusijos pasirodė pasienyje su Latvija. Antradienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 4 tokius užsieniečius. Prieš tai paskutinį kartą į Latviją migrantai bandė patekti balandžio 4 d.

Į Lenkiją pirmadienį iš Baltarusijos brovėsi 39 neteisėti migrantai.

Iš viso šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neleido atvykti 1348 neteisėtiems migrantams.

Bandžiusiųjų šiemet iš Baltarusijos neteisėtai įsiveržti į Latviją yra 2603. Neįleistųjų į Lenkiją yra 3841 (be antradienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)